Taalbadformule voor bedrijven

professionele taalopleidingen voor elk niveau

De taalbadformule van SYNTRA business

Wil je op de werkvloer vlotter en zelfverzekerder met een taal aan de slag? In onze taalbaden hoef je geen onnodige grammaticale onderbouw of lange woordenlijsten te doorploegen, maar krijg je een opleiding op maat, gesneden naar jouw functie of dagpraktijk. Met behulp van rollenspellen, interactieve drills en on-the-job training vergaar je op een mum van tijd direct inzetbare taalvaardigheden. Praktijkgerichte oefening is de sleutel tot succes!

VOOR WIE IS DIT INTERESSANT

SYNTRA Limburg biedt met de taalbaden een flexibele opleiding voor elke medewerker. De taalcursussen zijn context gebonden en op maat van de jobinhoud. Deze taalbaden kunnen ter inspiratie bijvoorbeeld georganiseerd worden.

  • Franse taalvaardigheid voor elektriciens: techische jargon, slagzinnen voor het uitleggen van de werking en het gebruik van technische installaties aan de klant...
  • Duitse taalvaardigheid voor onthaalmedewerkers: begroeting, afspraken maken/inplannen...
  • Engelse taalvaardigheid voor managers en kaderleden: slagzinnen voor onderhandelingen, financieel jargon...
  • ...

Hoe zitten de taalbaden in elkaar?

In de lessen werk je op basis van je specifieke taaldoelstellingen met slagzinnen. Dat is stukken doeltreffender en tijdefficiënter. Slagzinnen tonen ons namelijk hoe en wanneer je een taal of taaleenheden gebruikt. Ze zijn context-gebonden. We oefenen de taal dus niet in een vacuüm, maar kijken naar wat je met de doeltaal wil bereiken. Deze slagzinnen oefenen we dan in realistische simulaties (via welk medium dan ook) en rollenspellen in.

Welke talen worden aangeboden?

De opleiding is op maat van uw bedrijf en kan ondersteuning voorzien in alle talen, waaronder Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Engels...

Hoe zijn de taalbaden georganiseerd?

Een taalbad start vanaf 30 opleidingsuren. Met 30 uren achter de kiezen stijg je, afhankelijk van je startniveau, al flink in de niveauschalen. De lestijden plannen we steeds in naargelang jouw mogelijkheden. Je kan een taalbad one to one of in groep organiseren. Indien in groep is acht personen het maximum aantal deelnemers.

OPLEIDING OP MAAT OF KANT EN KLAAR?

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van u, uw medewerkers en onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen ontwikkeld worden. Nieuw: het is mogelijk om de opleiding 100% digitaal in een online leerplatform te laten verlopen. Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke taalopleidingen binnenkort bij onze coaches van start gaan.