Out of the box denken

Bedrijfsopleiding creatief denken

Insteek

Veel mensen denken dat creativiteit enkel een aangeboren talent is. Maar niks is minder waar. Outside the box en creatief denken is een vaardigheid die je kan oefenen. Deze training warmt je met interactieve openers op voor een reeks geestverruimende sessies waarin je de technieken om ‘om te denken’ onder de knie krijgt.

Doel van de bedrijfsopleiding

Je neemt een kijkje in het menselijk brein en ontmaskert onze natuurlijke neiging om gebruikelijke gedachtestromen te volgen. Met behulp van casussen gaan we dan probleemstellingen analyseren en mogelijkheden leren detecteren. Zo kunnen we doeltreffend gaan brainstormen. Om dit goed te doen oefenen we ons, door middel van een reeks activiteiten, in associatief denken. Zo krijg je de truc van out of the box denken onder de knie.

Dit komt aan bod

Deze opleiding wordt op maat aangeboden. Onze opleidingscoaches stellen het lesprogramma samen op basis van de voorkennis en noden van uw werknemers en onderneming. Na de opleiding heeft u bijvoorbeeld de volgende zaken in de vingers:

  • De structuur en optimale werking van brainstormvergaderingen
  • Ideeën bijdragen, selecteren en registreren
  • Rollen verdelen in de brainstorm
  • Innovatieve tools: verschillende technieken om problemen aan te gaan, maar ook om het ‘omdenken’ te stimuleren bij teamgenoten
  • Toepassen van de opgedane strategieën op een casus, of indien mogelijk, één van je bedrijfsvraagstukken!

OPLEIDING OP MAAT OF KANT EN KLAAR?

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van u, uw medewerkers en onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen ontwikkeld worden. Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke opleidingen binnenkort bij onze coaches van start gaan.