Winteropleiding - Isolatie 2.0 (i.s.m. Bouwunie Limburg)

Bouw - Duurzaam bouwen en renoveren
Prijs

Inschrijving: €206,61 (excl. btw)

Extra kosten:

  Extra

  Bedrijfsopleidingen

  Bespaar op deze opleiding

  KMO-portefeuille

  Opleidingscheques

  Heeft u een vraag over deze opleiding?

  Het isoleren of na-isoleren van onze gebouwen en woningen kunnen we beter zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Je dient rekening te houden met een aantal bouwfysische fenomenen, anders kom je bedrogen uit. 

  Deze workshop legt haarfijn uit welke invloed het dampdrukverschil en de bijhorende dauwpuntcondensatie heeft in een woning en bijgevolg ook op of in de isolatie. Soms zijn bepaalde ingrepen of bevestigingsmethoden noodzakelijk, deze moet men incalculeren om tot de minimale prestaties te komen. Nog steeds maakt men elke dag zware fouten bij het plaatsen van allerlei isolatiematerialen, met ernstige nadelige gevolgen. Het is al even erg indien men er van uitgaat dat alles perfect geplaatst is en men uiteindelijk de rekening voorgeschoteld krijgt van het aanwezige energieverlies.

  Praktische informatie

  CampusStartdatumStartuurLesmomentenLesuren
  Genk T2-campus25-02-202108:302 do vm-nm8
  CampusGenk T2-campus
  Startdatum25-02-2021
  Startuur08:30
  Lesmomenten2 do vm-nm
  Lesuren8

  Doelgroep

  Bouwvakkers, isolatietechniekers, plaatsers van isolatiesystemen, bouwbedrijven, isolatiedeskundigen, gevelbekleders...

  Programma

  Er worden eenvoudige isolatie oplossingen beschreven, waarmee rekening gehouden moet worden en wat de invloed van vocht betekent. Zo leer je met een beetje bouwfysica de belangrijkheid van het dampdrukverschil en de bijhorende dauwpuntcondensatie.