Succesvol met nieuwsbrieven

Sales, marketing en communicatie - Sales

Op zoek naar een eenvoudige manier voor het voeren van e-mailmarketing, het versturen van geautomatiseerde boodschappen of het creëren van gerichte campagnes? Leer de kneepjes van het vak in slechts twee sessies!

In deze opleiding besteden we aandacht aan tools die je toelaten om je nieuwsbrieven voor jou te laten werken. Mailchimp is daar een voorbeeld van. Mailchimp laat toe op een zeer eenvoudige manier nieuwsbrieven te versturen naar prospecten en je klanten. Het helpt je pakkende campagnes opzetten maar laat zelfs toe om uitermate gedetailleerde analytics te verzamelen over je lezers! Kortom, Mailchimp is de ideale tool om op een uiterst efficiënte manier een maximaal resultaat te halen uit je e-mailverkeer. Alleen, je moet er mee kunnen werken. Moeilijk is het zeker niet, het is gewoon een kwestie van het terugvinden van de juiste functionaliteiten. In deze cursus van 2 sessies leer je het allemaal en kan je meteen zelf op weg.

Doelgroep

Iedere ondernemer/ marketing medewerker die het tijdrovend vindt om nieuwsbrieven te versturen, campagnes op te zetten en data te analyseren.

Basiskennis van social media, e-mail en internet is vereist.

*Opgelet: eigen laptop/device mee te nemen!

Programma

In deze cursus zal het gaan over:

- Accounts en instellingen

- Het beheren van verzendlijsten

- Het ontwerpen van campagnes

- Rapporteren en verzenden

Dit alles wordt uiteengezet op een zeer interactieve manier, in kleine groepjes, zodat elke cursist de kans heeft om vragen te stellen gerelateerd aan de eigen zaak.