Spot repair - kleine herstellingen koetswerk

Voertuigen en metaal - Carrosserie

Gelukkig valt na een aanrijding de schade aan het koetswerk of carrosserie meestal wel mee en moet maar een klein stuk van de oppervlakte hersteld worden. Vandaag bestaan verschillende methodes om zeer snel (dikwijls in minder dan een halve dag) een herstelling te doen aan het koetswerk.  Zulk een kleine herstelling, waarbij heel plaatselijk op een beperkte oppervlakte wordt gewerkt, noemen we spotrepair.  

Spotrepair is het snel en plaatselijk herstellen van kleine schades in het koetswerk. Met behulp van sneldrogende milieuvriendelijke lakken of met UV-hardende laksystemen die in een paar minuten droog zijn, kan zeer snel en accuraat gewerkt worden. Als koetswerkhersteller is de kennis van spotrepair een must, wil je nog concurrentieel zijn in de markt.  De methode van spotrepair is niet alleen van toepassing op koetswerk, maar kan ook dienen bij het herstellen van tal van andere soorten oppervlaktes.

Doelgroep

Carrosserieherstellers, spuitgasten in loonlakbedrijven, autobekleders, oldtimerrestaurateurs, verkopers van tweedehandsvoertuigen

Programma

- aard van de schade: is spotrepair mogelijk?
- materialenleer
- UV-hardende lakken
- stap voor stap herstellen van de schade
- gebruik van UV-lampen
- spuittechniek
- uitwaaieren
- afwerken
- finish