Preventie van winkeldiefstal

Safety - Veiligheid & Preventie

Efficiënte en haalbare winkeldiefstalpreventie? Het kan!

“Nadat ik in mijn zaak alle kledingstukken had voorzien van degelijke elektronische beveiligingstags, werd er meer gestolen!” Klinkt dit onwaarschijnlijk of onbegrijpelijk? Toch is hier een heel logische verklaring voor!

Beveiligen tegen winkeldiefstal vraagt immers om een doordachte aanpak en investering. Elektronische beveiliging is slechts een onderdeel daarvan en staat niet op zich. Bovenstaande situatie is daar het bewijs van. Omzeiling van beveiligingstags is immers een koud kunstje. Als bovendien het personeel niet meer alert is omdat er beveiligd werd, is het een fluitje van een cent om te stelen!  Medewerkers beseffen veel te weinig dat hun gedrag een belangrijke factor kan zijn om winkeldieven af te schrikken, zonder dat ze daarbij de klantvriendelijkheid uit het oog verliezen. Het merendeel van de diefstallen gebeurt immers nog steeds door gelegenheidsdieven en niet door de georganiseerde misdaad.  Dit had u wellicht niet verwacht. Het OBER - principe in het nemen van maatregelen, is en blijft dus aangewezen voor u als ondernemer.

OBER? Als u daarover meer wil weten, kom dan zeker naar deze korte, maar krachtige opleiding. Een diefstalpreventie-adviseur met jarenlange ervaring zet u graag op weg met een pak tips die beantwoorden aan dit protocol en bovendien niet altijd veel hoeven te kosten. Wil u graag uw ervaring delen en toetsen tijdens de infomomenten? Dat kan! Interactie met de deelnemers is een must in dit kader! Een doordacht anti-dervingsbeleid zorgt ervoor dat uw winstmarges niet in gevaar komen!

Maar daarbij is uiteraard de Belgische wetgeving en haar uitwerking in de praktijk zeer belangrijk. Betrapping op heterdaad, alarm- en camerawetgeving worden tijdens deze opleiding van dichtbij bekeken en krijgen hun praktische duiding. Met behulp van een videotraining wordt u actief betrokken bij de betrapping waardoor u leert uw veiligheid te verhogen. Voortaan haalt u een optimaal rendement uit uw aanpak van het fenomeen. U leert immers wat kan en vooral wat niet kan volgens deze wetgevingen. De recente wijziging i.v.m. het feit dat winkeliers voortaan dieven zelf mogen beboeten, wordt zeker onder de loep genomen.

Tenslotte leert  u via de RAAK-regel hoe om te gaan met een overval. Hoe garandeert u de veiligheid van uw personeel, uw klanten en uzelf tijdens een dergelijke traumatische gebeurtenis? Een interactieve training geeft u belangrijke aandachtspunten mee die er voor zorgen dat u niet ondoordacht reageert. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Kom uzelf overtuigen en schrijf u vandaag nog in! En als u de smaak te pakken heeft, kan u zich inschrijven voor de vervolgopleiding: Camerabewaking, do’s en dont's in mijn zaak. Deze opleiding duurt 6 uur en gaat dieper en gedetailleerder in op de wetgeving. Wanneer valt mijn bewakingssysteem onder de wetgeving en wanneer niet? Ben ik in bepaalde gevallen zelfs verplicht om voor deze beveiligingstechniek te kiezen en wat als ik mijn camera’s heimelijk opstel? Deze en nog veel meer vragen worden behandeld opdat u stevig gewapend wordt met kennis ter zake.

Doelgroep

Winkeliers, showroom uitbaters, Retail, KMO,  alle ondernemers die met diefstal geconfronteerd worden