Praktijkopleiding wind-en luchtdichting met luchtdichtingskubus

Energie en HVAC - Energieprestatie

Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie

Na een zeer beknopte theoretische sessie over het belang van damp-open en luchtdicht bouwen ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes leren de deelnemers zelf de belangrijkste luchtdichtingsdetails uit te voeren op panelen. Deze panelen worden ten slotte in een ‘luchtdichtingskubus’ samengebracht zodat de deelnemers het resultaat van het geleverde werk kunnen testen door middel van een luchtdichtheidstest en indien nodig alsnog kunnen remediëren.
Praktijkopleiding in kleine groepjes met ‘luchtdichtingskubus’ en luchtdichtingsmaterialen.
Luchtdichtingskubus met verschillende luchtdichtingsmaterialen, gereedschap voor het uitvoeren van luchtdichting, meettoestellen voor het testen van de luchtdichtheid.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor bouwprofessionelen; aannemers, dakdekkers, schrijnwerkers… alsook voorschrijvers (architecten, EPB verslaggevers…) die ook wel willen weten hoe wind- en luchtdichting in de praktijk wordt uitgevoerd.
De deelnemers kennen bij voorkeur al de basisprincipes van correct isoleren en meer in het bijzonder het belang van luchtdichting..

Programma

Introductie: basisprincipes omtrent wind- en luchtdichting.
Monteren en opstellen van de luchtdichtingskubus door deelnemers en opleider.
Praktijkopleiding op luchtdichtingskubus – de opleiding kan worden onderbroken voor pauzes en lunch
Demonteren van de luchtdichtingskubus door deelnemers en opleider