Met jouw bedrijf aan de slag met de cloud - een introductie

Informatica - Cloud academy

Ben je zelf al helemaal in de wolken van cloud computing en wil je graag weten hoe je er mee aan de slag gaat? Of heb je de hype vanop afstand opgevolgd en wil je nu graag eens zelf dieper ingaan of  cloud computing voor jou bedrijf al dan niet een meerwaarde betekent? Dan is deze opleiding helemaal voor jou! Aan de hand van praktijkvoorbeelden leggen we uit waarom bedrijven voor cloud oplossingen kiezen en kan je straks zelf aan de slag in je eigen bedrijf!

Cloud computing is stilaan ingeburgerd in het dagelijkse leven van ieder van ons. Je smartphone bewaart gegevens op je OneDrive, iCloud of Google account, je krijgt bestanden via WeTransfer of via DropBox. Ook ondernemingen maken meer en meer de sprong naar cloud computing om hun interne werking eenvoudiger te maken.  Maar, wat is nu juist die mysterieuze cloud en hoe kan je er binnen jouw kleine of middelgrote onderneming mee aan de slag?

In deze opleiding starten we van de basis, om je toe te lichten wat cloud computing juist betekent en welke voordelen er zijn voor bedrijven van alle groottes. We bekijken hoe je er praktisch mee aan de slag gaat op een snelle en veilige manier. Tenslotte bespreken we enkele best-practices over welk soort applicaties je best wel, of niet in de cloud kan draaien. 

Na het volgen van deze opleiding heb je een beter beeld van de voordelen van cloud computing, de productportfolio van de grote cloud computing spelers (Microsoft, Google, Amazon) en gaan termen als IaaS, PaaS of hybrid cloud geen geheimen meer voor je hebben. Gewapend met deze kennis kan je daarna meer gespecialiseerde cloud trainingen volgen om concreet de voordelen in jouw bedrijf te realiseren.

Docent Tim Jacobs werkt als Product Manager bij hybrid-cloud bedrijf Cegeka, en heeft ondertussen meer dan 13 jaar praktische ervaring in cloud projecten bij internationale klanten. Als cloud engineer voerde hij datacenter migraties uit naar de cloud, als private & public cloud architect werkte hij mee aan het ontwerp van de cloud infrastructuur bij Europese energie & retailbedrijven. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het product team van een “cloud native” Europees dataplatform. In deze opleiding licht hij graag vanuit eigen ervaring de voor- en nadelen van cloud toe.

Praktische informatie

CampusStartdatumStartuurLesmomentenLesuren
Genk T2-campus21-04-202219:003
CampusGenk T2-campus
Startdatum21-04-2022
Startuur19:00
Lesmomenten
Lesuren3

Doelgroep

Deze opleiding is gericht aan zaakvoerders/managers en zijn/haar medewerkers die een beeld willen krijgen wat Cloud Computing voor zijn/haar bedrijf kan betekenen. ICT kennis is niet nodig.

Programma

De volgende onderwerpen worden in deze opleiding behandeld:

  • Wat bedoelt men met “cloud”?
  • Waarom overwegen bedrijven cloud?
  • Mythes over de cloud
  • Aanbod van grote cloud spelers
  • Hoe start je met de cloud? 
  • All-in of hybride cloud strategie?
  • Beveiliging & privacy in de cloud