HR-updates: advies voor de begroting 2022 en het einde van de corona gunstmaatregelen

Management - HRM en sociaal recht

SyntraPXL business en Liantis lanceren een nieuw concept: de HR-updates! Blijf op de hoogte van alle nieuwigheden met impact op je HR-beleid!

De wereld evolueert razendsnel. Die vele veranderingen hebben een grote impact op het HR-beleid van ondernemingen. Maar hoe zorg je als organisatie dat je je snel kan aanpassen aan een veranderende realiteit? Via de HR-updates die SyntraPXL business en Liantis organiseren, blijf je op de hoogte van alle sociaal juridische nieuwigheden die een impact hebben op je HR-beleid.

De vele veranderingen van de afgelopen maanden én de (digitale) evoluties die er ongetwijfeld nog zitten aan te komen, hebben een grote impact op ondernemingen en hun HR-beleid. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kmo of organisatie klaar is om de toekomst aan te kunnen én ondertussen verder te groeien?

Tijdens de HR-updates zoomen we telkens in op een centraal, actueel thema dat verband houdt met je HR-beleid. Denk maar aan de mix tussen thuiswerk en werken op de werkplek. Of de gevolgen van nieuwe beslissingen uit het sociaal overleg op jouw personeelsaanpak. Zo ben je in twee uur weer helemaal mee én bereid je jouw organisatie voor op de toekomst.

Onze kennisexpert staat tijdens een HR-update uitgebreid stil rond een actueel thema. Die informatie wordt aangevuld met een overzicht van een aantal andere recente evoluties op sociaal juridisch vlak. De informatie wordt steeds op een hapklare manier gebracht zodat jij ze meteen kan toepassen in de praktijk.

De spreker voor de sessie is Kim Devries.

Doelgroep

Werkgevers en HR-medewerkers van kmo’s.

Programma

Update 2: Advies voor de begroting 2022 en het einde van de corona gunstmaatregelen
We gaan dieper in op enkele actuele thema’s én de impact op het financiële aspect van je onderneming:

  • Einde van de coronamaatregelen: bepaalde coronamaatregelen lopen op hun einde, maar wat daarna? Welke spelregels zijn dan van toepassing? Hoe moet je bijvoorbeeld verder omgaan met tijdelijke werkloosheid bij arbeiders en bedienden? 
  • Er zijn een aantal wijzigingen op til rond ziekte en re-integratie op van langdurig zieken:
    • Afschaffing van ziektebriefje voor 1 dag afwezigheid (3 keer per jaar). 
    • Wijzigingen in het re-integratiebeleid: vanaf wanneer moet je begeleidingstrajecten opstarten, wanneer en hoe is ontslag medische overmacht nog mogelijk…
  • Andere actuele punten zoals bv. de aanpassingen aan de doelgroepvermindering eerste aanwerving, …