Home Audio integratie

Elektro en techniek - Automatisatie

Domotica systeem geplaatst? Hoe koppel je nu best een Audio syteem? Wat zijn de mogelijkheden? Welke versterkers kies ik?

Tijdens de nieuwbouw wordt er steeds vaker gekozen voor het integreren van een domotica installatie in het nieuwbouwproject, klanten gaan bewust deze keuze maken omdat niet alleen het comfort maar ook energiebesparing een belangrijk aspect is. Zo zullen versterkers die aan een domotica installatie gekoppeld zijn geen nodeloze energie verspillen. Deze koppeling geeft de klant ook de mogelijkheid om via een aantal sferen bv bij het verlaten van de woning zowel de audio als de verlichting, rolluiken, etc uit te schakelen.
Elektrotechnische installateurs worden momenteel geconfronteerd met een diversiteit van domotica systemen, belangrijk is om te weten welke audiosystemen er kunnen gekoppeld worden met deze domoticasystemen. Het is een voordeel al installateur hierover van in de beginfase met de bouwheer dit te kunnen bespreken en de juiste adviezen te kunnen geven hieromtrent.

Doelgroep

elektriciens, KNX specialisten, integratoren, Audio specialisten, Retail ondernemers en alle anderen die een audio systeem willen integreren in hun domotica systeem

Programma

Basisprincipes LAN-netwerk
Verschillende types van bronnen, Spotify, NAS, Internet radio, etc.
Mogelijkheid verschillende domoticasystemen en mogelijkheid van koppeling met audio.
Verschillende mogelijkheden tot integratie:

  • Sonos
  • Bestaande audioreceiver integreren via IR
  • Netwerkreceiver integreren
  • Mutltiroom