Gratis workshop datavisualisatie

Informatica

Kleine en middelgrote bedrijven dreigen de datatrein te missen. De Universiteit Gent waarschuwde er in 2015 al voor en vijf jaar later lijkt dit voor vele bedrijven een feit. KMO’s vinden dataverwerking een onmogelijke en tijdrovende opdracht en denken niet de juiste kennis ervoor in huis te hebben. 'Onterecht!' vindt docent en dataspecialiste Jo Hoornaert. “Het is maar zo moeilijk als je het jezelf maakt. Het minimale programma dat je nodig hebt, staat zelfs nu al op je computer: Microsoft Excel.

In deze gratis workshop leer je hoe je simpel én effectief met datavisualisatie kan beginnen. Je zal merken dat je voor de meeste visualisaties helemaal geen externe hulp nodig hebt. Vaak is er bijzonder nuttige data vlak onder je neus te rapen. Denk in de eerste plaats al eens aan de excelbestanden die je haast elke dag gebruikt. Met de kennis van enkele basisregels zal je snel je eerste stappen gezet hebben in de uitbouw van een data-driven organisatie. 

Wil je dus aan de slag gaan met het visualiseren van jouw gegevens? Schrijf je dan nu in voor de gratis workshop datavisualisatie en leer in een online sessie van 2 uur je data in Excel en PowerPoint te visualiseren.

Doelgroep

Iedereen die cijfermateriaal overzichtelijk wil kunnen voorstellen.

Programma

Een online sessie van 2 uur waarin je praktische handvaten aangereikt krijgt om data in Excel en PowerPoint overzichtelijk en bruikbaar voor te stellen. Daarnaast krijg je een voorproefje van wat allemaal mogelijk is met datavisualisatie.

Ten laatste enkele dagen na je inschrijving ontvang je van ons instructies over hoe je kan deelnemen aan deze online workshop.