Efficiënt (online) vergaderen en overleggen

Administratie en onthaal

Professioneel omgaan met zoom en teams (de niet-technische aspecten)

Drank is inbegrepen

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk en dit geldt ook voor telewerken en video meetings. Of je nu met Teams, Zoom of een ander platform communiceert, er zijn een aantal zaken, zoals je lichaamstaal, waar je echt op moet letten. Het visuele aspect weegt zwaar door. Wil je een performante indruk nalaten bij je volgende online meeting?

 

Doelgroep

Werknemers die veel thuiswerken en veel online contacten moeten leggen met klanten, partners, externe partijen,...

Programma

  • Hoe jezelf voorbereiden voor je online meeting. Tijd om aan dat vertrouwen te gaan werken. Dat begint al bij een goede voorbereiding.
  • De verschillende rollen tijdens een online meeting. Ook in een online meeting of bij een vergadering op afstand is het belangrijk om de correcte vergadertechnieken te gebruiken en ervoor te zorgen dat je deelnemers actief zijn.
  • Welke technieken zijn er beschikbaar. Op vandaag zijn er tal van online vergadertools beschikbaar. Je krijgt een algemeen overzicht van de beschikbare online vergadertools.
  • Waar op letten tijdens de meeting. Tijdens de meeting is het belangrijk om iedereen bij de les te houden. Het feit dat je niet fysiek in éénzelfde ruimte zit maakt het voor deelnemers eenvoudiger om sneller af te haken.
  • Praktische tips en oefeningen. Belangrijk om ook tijdens de sessie aan de slag te gaan en zelf te oefenen