Drone pilot klasse 1 – Praktijk

Drones

Zoef jij met jouw drone sneller doorheen het Belgisch luchtruim dan een F-16? Kom dan vliegensvlug naar SYNTRA's droneport, want in de bedrijfswereld liggen nog heel wat professionele opdrachten voor het rapen! The sky is the limit.

Als dronepiloot klasse 1 kan je ongelooflijk professionele foto’s of videobeelden aanleveren, maar je kan evenzeer gevraagd worden voor controle van (grote) gebouwen, pijpleidingen, bedrijfsinstallaties, chemische infrastructuur, landbouwinspecties of voor securitydoeleinden, enz... 
In de Drone Pilot Academy van SYNTRA Limburg op Droneport word je in een professionele omgeving theoretisch en praktisch opgeleid tot dronepiloot klasse 1 voor de Belgische wetgeving.

De totale opleiding is opgesplitst in  een opleiding theorie en een opleiding praktijk: 

  • Opleiding Theorie: 24u
  • Opleiding Praktijk: 24u

ALLE LESSEN GAAN DOOR OP DRONEPORT IN BRUSTEM waar we over zowel een theorielokaal, vlieghal als een erkend buitenvliegterrein beschikken. 

Je dient eerst de theorie gevolgd te hebben alvorens je aan het praktijkblok kan beginnen. Inschrijving theorie zie: drone pilot klasse 1 - theorie.

Het B.I.V. (Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars) kent 3u toe in het kader van de verplichte permanente vorming van vastgoedmakelaars.

De opleiding dronepiloot klasse 1 België heeft betrekking op matig tot hoog risico met vluchthoogte tot max 90m AGL en drone met MTM  max 150 kg.

Doelgroep

Minimum 18 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

Beschikken over een medische LAPL keuring

Programma

Alvorens je aan de praktijkopleiding mag beginnen, moet je beschikken over een geldige medische keuring LAPL!!!

1) Les met stabiele speelgoeddrone type T2M spyrit
2) Quadcopter: vluchtvoorbereidingen, vluchtchecks, opstijgen, circuit/manoeuvers vliegen, landen, logbooks invullen, essentie operationeel handboek, oefeningen met RPA-waarnemer.

In het inschrijvingsgeld inbegrepen: Pilot-fluovest, sjablonen logboeken, sjabloon operationeel handboek, gebruik lestoestellen, verzekering lestoestellen, terreintaksen.

Info praktijkexamen voor België DGLV:

Je moet je zelf inschrijven voor het praktijkexamen bij het DGLV.

Af te leggen volgens afspraak met erkend examinator DGLV:
- theorietest over de specifieke kennis
- vaardigheidstest.

Je moet 75% halen op alle vakken theorie alvorens je de vaardigheidstest mag afleggen!

Bij niet slagen in de vaardigheidstest dien je zowel het theoretisch gedeelte als de vaardigheidstest van het praktisch examen opnieuw af te leggen.

Algemene gegevens over de opleidingen:

Als je nog nooit met een drone hebt gevlogen, raden we je ten zeerste aan een flightsimulator met zender en/of een speelgoeddrone aan te schaffen om de nodige basisvaardigheden in te oefenen:

Flightsimulator: Simulator RF8 (Horizon Hobby Edition with InterLink-X Control) richtprijs: €190

Speelgoeddrone: Hubsan X4 Plus mini quadcopter RTF (€69,95) + extra batterijen aankopen is aangeraden of andere naar keuze