CCNA 2 (SWRE): Switching, Routing, and Wireless Essentials

Informatica - Netwerken en systeembeheer

CCNA 2 (SWRE): Switching, Routing, and Wireless Essentials: één van de belangrijkste apparaten in een netwerk is een router, die dient om verbinding te maken met het internet en/of met andere vestigingen binnen een onderneming. Dit tweede deel van de driedelige opleiding duurt 15 avonden.

Cisco Certified Network Associate (CCNA) 2 legt de nadruk op het maken van een basisconfiguratie van een router, een bespreking van de Cisco IOS Software management, configuratie van routing protocols, TCP/IP en het configureren van Access Control Lists (ACLs). In deze module ligt de nadruk op het ontwikkelen van praktische vaardigheden.
Je docent is een geaccrediteerde instructor en SYNTRA Limburg is een erkende CISCO Academy via Biasc. Bij het voltooien van een module ontvang je een accreditatie. Het curriculum bestaat uit 3 modules. Deze opleiding - deel 2 - bestaat uit 15 avonden. De mogelijkheid bestaat om na het volgen van het volledige curriculum - CCNA 1, 2 en 3, een examen af te leggen bij Prometric of Pearson VUE en op deze manier een officieel CCNA-certificaat te behalen.

Doelgroep

De CCNA certficering is opgezet voor mensen die relatief nieuw zijn op netwerk gebied en biedt een solide basis voor het begrijpen van de netwerk fundamenten. IT-professionals die de CCNA certficering behalen zijn in staat om LAN's, WAN's en dial access services voor kleinere netwerken te installeren, configureren en operationeel te houden, daarbij gebruik makend van onder andere de volgende protocollen: IP, IGRP, Serial, Frame Relay, IP RIP, VLANs, RIP, Ethernet en Access Lists.

Voorkennis: geslaagd zijn voor CCNA - Module 1 - Netwerktechnologie

Programma

  • werking en opbouw van een router
  • bootproces van routers
  • configuratie van een router via de Command Line Interface, reëel of via elabs (simulatiesoftware)
  • maken van reservekopieën van de configuratiebestanden
  • routing en routingprotocols