Agile Scrummaster

Informatica - Software development

Om de ontwikkeling van (software)projecten vlot en flexibel te begeleiden, zijn Scrum-skills tegenwoordig essentieel. Scrum is een razend populair framework voor complexe productontwikkeling dat voor het eerst publiek werd gemaakt in 1995. Het is de voornaamste en meest gebruikte aanpak voor agile software- en productontwikkeling. Op 3 dagen tijd word ook jij Scrum Master en maak je je productontwikkeling aanzienlijk efficiënter.

 

Broodjeslunch en drankpauze inbegrepen

Met Scrum trek je korte sprints in multidisciplinaire teams om zo effectief en snel resultaten te boeken. Bij projecten waarvan de klant nog niet helemaal weet wat het eindresultaat moet worden, is Scrum een zeer goede methode om al doende de wensen van de klant te achterhalen. Het grote voordeel van Scrum is dan ook de flexibiliteit. Projecten kunnen gedurende het hele productieproces bijgestuurd worden. Op die manier gaat er geen tijd verloren aan het bouwen van een prototype waar de klant later toch nog verschillende zaken aan wil veranderen. In de moderne IT-wereld en tal van andere sectoren (HR, Marketing Productontwikkeling...), is kennis van Scrum dus absoluut noodzakelijk. 

Het Scrum-proces deelt de taken van de klassieke projectleider op in 3 aparte rollen: de Developer, de Master en de Product Owner.

De Scrum Master is de persoon die teams helpt om Scrum op een juiste manier te gebruiken waardoor projecten gemakkelijker een succes worden. Scrum Masters behoeden het team ook voor interne en externe afleidingen.

Ruben Persoone is jouw expert in management opleidingen.

Hij houdt van de pragmatische aanpak en het bieden van oplossingen aan bedrijven. Intussen geeft hij al 15 jaar bedrijfsopleidingen als zelfstandig innovatie -en bedrijfscoach.

In die tijd begeleidde hij bedrijven in veranderingstrajecten, lean -en projectmanagement en helpt daarbij veel bedrijven groeien en de medewerkers exelleren . Die ervaring deelt hij nu met cursisten. Zijn aanpak tijdens opleidingen is er een met een vleugje humor, een kritische blik, gevoel voor sfeer en een groot enthousiasme. 

Doelgroep

Iedereen die nood heeft aan een Agile projectmatige aanpak voor zijn of haar projecten, is welkom in deze Scrum Master training.

Programma

Tijdens de opleiding komen o.a. onderstaande aspecten aan bod:

  • Welke zijn de praktische processen waarmee je aan de slag gaat
  • Het Agile manifesto;
  • De Scrum Waarden;
  • Scrum-rollen, met hun verantwoordelijkheden, krachten en uitdagingen;
  • Efficiënt vergaderen met Scrum Events
  • Jouw team op elkaar afstemmen met de Artefacten

We ronden de opleiding af met een samenvatting, een groepsdiscussie en een proefexamen, zodat je volledig klaar bent om aan de slag te gaan.