IEDEREEN LEERT!

Ken je de situatie? De ene medewerker heeft een opleiding Excel nodig, de andere een opleiding leidinggeven en nog een andere medewerker moet zich vooral technisch bijscholen. Diverse noden die allemaal ingevuld moeten worden. Het zou een dure investering zijn om iedereen apart op te leiden. Gelukkig biedt ‘Iedereen leert!’ een oplossing.

WAT IS ‘IEDEREEN LEERT!’?

Met 'Iedereen leert!' bundelen wij de krachten met deelnemende bedrijven om samen een antwoord te bieden op de groeiende nood aan een divers aanbod van opleidingen voor medewerkers. Samen investeren we in de kennis en vaardigheden van alle medewerkers en zetten we in op een ruim aanbod opleidingen voor iedereen.

HOE WERKT ‘IEDEREEN LEERT!’?

Het ‘Iedereen Leert!’ netwerk bestaat uit een regionale samenwerking tussen bedrijven en SYNTRA business die gezamenlijk opleidingsnoden in kaart brengen en daarna aanbieden aan hun medewerkers via een open opleidingskalender. In Limburg organiseren wij (SYNTRA business), in samenspraak met de deelnemende bedrijven, het netwerk. Deze bedrijven maken ondertussen al deel uit van het netwerk: Wienerberger, Vandersanden, Steinzeug-Keramo, Actemiumen en TVH. 

Bekijk meer info op de website van SBM

Per onderneming scannen we de verschillende opleidingsnoden en leggen we deze uiteindelijk vast in een open opleidingskalender. Het aanbod van opleidingen is daarbij heel divers. Het gaat van technische opleidingen gericht op nieuwe technieken en technologieën tot opleidingen over soft skills, talen en management. Op die manier bieden we zowel productiearbeiders als bedienden en zelfs kaderleden de opleiding(en) waar zij nood aan hebben.

De deelnemende bedrijven verspreiden op hun beurt de opleidingskalender onder de medewerkers. Hierna kunnen de medewerkers zelf door het aanbod gaan en, eventueel samen met HR, kiezen welke opleiding(en) ze relevant vinden waarna ze zich kunnen inschrijven. Een win-win voor het bedrijf en de medewerkers aangezien de verschillende opleidingsnoden zo ingevuld geraken.

Bekijk alvast enkele voorbeelden uit de opleidingskalender van het netwerk:

GEÏNTERESSEERD IN EEN VEELZIJDIGE OPEN OPLEIDINGSKALENDER VOOR JOUW MEDEWERKERS? MELD JE DAN SNEL AAN VOOR HET IEDEREEN LEERT NETWERK!