Feedbackcultuur voeden

Geef op een duurzame en constructieve manier feedback

Insteek van de bedrijfsopleiding

Van de leidinggevende van vandaag wordt verwacht dat hij mensen ondersteunt en begeleidt naar hun succes. Hij effent de weg als het ware en geeft mensen de mogelijkheden om zich ten volste te ontwikkelen. Als er echter één ding de ontwikkeling van je medewerkers in de weg kan staan, dan is dit gebrekkige en niet-constructieve communicatie. Ze ligt aan de grondslag van frustraties, interne spanningen, teleurstellende prestaties, miscommunicatie en uitval.

Doel van de opleiding

Je hebt als leidinggevende heel wat meer invloed op de manier waarop medewerkers communiceren dan je denkt. Het komt erop aan de schroom voor het geven van feedback weg te nemen. Succesvolle leidinggevenden creëren een cultuur van feedback. Je bereikt dit door vooreerst het voorbeeld te geven: feedback geven volgens de regels van de kunst en eigenhandig om dit soort feedback vragen.

Dit komt aan bod

In deze opleiding zal je ontdekken wat kwaliteitsvolle en doordacht geformuleerde feedback betekent.

  • Je oefent opbouwend en proactief feedback geven en leert je gesprekken voorbereiden op contingenties.
  • Je benadert via cases hoe je kan reageren op moeilijke antwoorden of opmerkingen.
  • Je leert anticiperen op conflicten. Succesvol een cultuur van open communicatie teweegbrengen, veronderstelt dat je als leidinggevende voeling hebt met de werksfeer en op groeiende conflicten kan anticiperen. Onze trainer geeft je houvast door in cases je intuïties op de proef te stellen.
  • Ten slotte werk je in de sessies met strategieën die medewerkers ontvankelijk maken voor feedback. In die mate zelfs, dat ze geïnspireerd raken om zelf constructief en open te gaan communiceren.

OPLEIDING OP MAAT OF KANT EN KLAAR?

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van u, uw medewerkers en/of onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen worden ontwikkeld. Nieuw: het is nu mogelijk om de opleiding 100% digitaal in een online leerplatform te laten verlopen. Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke bedrijfsopleidingen omtrent management en persoonlijke ontwikkeling binnenkort bij onze coaches van start gaan.