Eerste hulp en zorgtechnieken

Sta klaar om te reageren en ontdek tal van verzorgingsmethoden

Insteek

Wat doe je als iemand zich op de werkvloer snijdt? Wist je dat elke soort wonde een ander soort verzorging nodig heeft? Natuurlijk hoeft iemand zich niet te verwonden om verzorging nodig te hebben. Iemand die flauwvalt, moet op de juiste manier opgevangen worden. Als het nog verder gaat en iemand een hart-of longstilstand doormaakt, is snel reageren de boodschap. Door middel van simulatie worden medewerkers in deze sessies getraind om juist te reageren in noodsituaties.

Doel van de bedrijfsopleiding

Eerste hulp geven, is een vaardigheid die je kan leren. In deze sessies ontdek je de gepaste verzorgingsmethoden om met allerhande noodsituaties om te gaan. Je wordt getraind op de beademing- en reanimatietechnieken die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Je leert snij- en brandwonden verzorgen. Tot slot leer je correct handelen bij flauwvallen en appelflauwtes.

Dit komt aan bod

Deze opleiding op maat kan aangepast op de voorkennis en noden van uw medewerkers en onderneming. Een aantal hoofdstukken die aan bod komen: technieken bij een bedreigde ademhaling, de beademingstechnieken, reanimatie bij hartfalen, verplaatsen van een slachtoffer... Deze technieken worden op een pop geoefend.

Een greep uit het lespakket:

  • De taken van de eerstehulpverlening
  • Beoordeling van de omstandigheden van het ongeval
  • Toepassen van een correcte beademing
  • Bloedingen
  • Redding van het slachtoffer
  • Verbanden aanleggen

Opleiding op maat of kant en klaar

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van uw medewerkers en onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen ontwikkeld worden. Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke bedrijfsopleidingen preventie & veiligheid binnenkort bij onze coaches van start gaan.