Constructief communiceren

Communicatietechnieken voor beter samenwerken

Insteek van de bedrijfsopleiding

Het is niet altijd zo eenvoudig om je collega, leidinggevende of je medewerker positieve of negatieve feedback te geven. Maar op een constructieve manier feedback geven en communiceren is een vaardigheid die je kan leren. Met de methodes en kaders die je in deze opleiding aangeleerd krijgt, kan je op een mum van tijd op een opbouwende en proactieve manier feedback geven en je boodschap doorgeven.

Interessant voor

Iedereen die regelmatig of sporadisch feedback moet geven en daarvoor op zoek is naar de juiste communicatiestrategieën.

Dit komt aan bod

Je leert jouw gesprekken voorbereiden op contingenties, leert luisteren en reageren op moeilijke antwoorden of opmerkingen. Wie het wilt uitdelen moet het natuurlijk ook kunnen slikken, dat is de grondvoorwaarde voor constructief samenwerken. Daarom word je in deze opleiding ook getraind om met ontvangen feedback om te gaan. Begrijp je terdege wat je collega zegt? Wat is de essentie van de feedback. Wat wordt er gecommuniceerd?

Een greep uit het lespakket:

  • Strategieën en handvaten voor een soepel gesprek
  • Durven spreken en opbouwend spreken verwachten
  • Juiste persoonsvorm gebruiken en actief luisteren
  • Juist observeren, proactief reageren en doordacht-strategisch communiceren

Organisatie

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van uw medewerkers en onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen ontwikkeld worden. Nieuw: het is mogelijk om de opleiding 100% digitaal in een online leerplatform te laten verlopen. Zo werkt deze bedrijfscursus al voor andere klanten georganiseerd: 3 sessies van 3 uur met maximaal 15 deelnemers per sessie.

OPLEIDING OP MAAT OF KANT EN KLAAR?

Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke bedrijfsopleidingen omtrent management en persoonlijke ontwikkeling binnenkort bij onze coaches van start gaan.