Conflicthantering

Bedrijfsopleiding in omgaan met conflictsituaties

Insteek

Spanningen en conflicten leggen een domper op de werksfeer en liggen de productiviteit dwars. Deze bedrijfsopleiding conflicthantering brengt u en uw medewerkers op een ervaringsgerichte manier communicatieve vaardigheden bij om doeltreffend met conflictsituaties om te gaan.

Doel van de opleiding

We onderzoeken hoe we in verschillende situaties een win-winovereenkomst kunnen behalen, wat het betekent afspraken te maken die duidelijk zijn. Ook komt aan bod hoe realistische voornemens conflictvrije communicatie in de hand kunnen werken.

We focussen daarbij op de oorzaken van het conflict. Als we de oorzaken van fout gelopen communicatie blootleggen of inzicht verwerven in de beweegredenen van betrokken partijen, kunnen we meer accurate inschattingen maken over welke stappen of afspraken naar een conflictresolutie zouden kunnen leiden. 

OPLEIDING OP MAAT OF KANT EN KLAAR?

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van u, uw medewerkers en onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen ontwikkeld worden. Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke opleidingen binnenkort bij onze coaches van start gaan.