Blog

7 opleidingen die écht geld opleveren

Zorg dat de marktwaarde van jezelf én je bedrijf stijgt! De wereld is in enkele maanden tijd gigantisch veranderd. Door lockdowns, thuiswerk, technische werkloosheid, sectorale noodkreten en een hoop faillissementen weet de werkende Vlaming vaak niet meer van welk hout pijlen maken. Gelukkig heeft SYNTRA business als opleidingscentrum altijd de blik op de horizon gericht. Wij vinden het onze taak om jou als professional te inspireren en te motiveren.
Lees meer

OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT

Terwijl andere bedrijven hun vacatures moeilijk met de juiste vakmannen gevuld krijgen, heeft Terberg Matec Belgium net dat voetje voor op de markt van technisch sterke profielen. Zij investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en hebben daarmee een stevige troef in handen in tijden van ‘war for talent’.
Lees meer

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND

In deze opleiding geeft onze trainer, Karl Boumans, managers, ondernemers en leidinggevenden een volledige introductie in het leidinggeven op afstand. Naast een goede organisatiestructuur geeft hij ook praktische tips die je meteen in jouw bedrijf kan toepassen. Deze workshop bestaat uit vier sessies van drie uur en wordt aangepast aan de noden en wensen van het bedrijf.
Lees meer

MEER BATEN DAN KOSTEN

Meer dan de helft van alle bedrijven die er recht op hebben, maakt geen gebruik van de subsidies voor opleiding. Zonde. Opleiding? ‘Veel te duur’. ‘Hebben wij niet nodig’. ‘Geen tijd voor’. De vooroordelen ten opzichte van opleiding zijn nog steeds de wereld niet uit. “En dat is in tijden van verandering merkwaardig, want opleidingen zijn essentieel voor de toekomst”, aldus Sandra. “Vooral in familiebedrijven zien we vaak dat de jongere generatie anders over opleidingen denkt dan de voorgaande. Omdat zij beseffen: mensen kiezen vandaag voor een werkgever waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Met een opleidingsprogramma op maat hou je sterke mensen aan boord en maak je het verschil met concurrenten. En wat als ze op een dag met al die kennis toch vertrekken?
Lees meer

OPGELADEN VOOR DE TOEKOMST

Batterijen zijn dé groeipoot van de energiemarkt. Maar de technologie evolueert snel en wie erin actief is, moet investeren in kennis en opleiding. Daarom ontwikkelde SYNTRA business samen met Umicore een opleiding, afgestemd op de noden van het werkveld. Daarbij maken ze gebruik van de unieke T2-campus in Genk.
Lees meer

Intrapreneurship

Groep Arijs in Herentals is in dertig jaar uitgegroeid van een traditionele viswinkel tot een flinke kmo met een veertigtal medewerkers. Binnen de sector van (groot)handels in vis is Arijs dé referentie in de Kempen. Drijvende kracht achter dat succesvolle concept is Jolien Arijs, dochter van oprichter en medezaakvoerder Walter Arijs.
Lees meer
Mailbox

Inzetten op slimme digitalisering door focus op gedragsverandering

Digitalisering, iedereen heeft het er over en elk bedrijf wil er op inzetten. Een goede zaak, al draaien digitaliseringsprojecten weleens uit op een mislukking of leveren ze onvoldoende rendement. Daarom zetten we bij SYNTRA Business in op slimme digitale ontwikkeling. “Op voorhand de gewenste gedragsverandering goed omschrijven, dààr draait het om”, aldus Richard Welten van SYNTRA Business, die de veranderprocessen bij klanten mee begeleidt.
Lees meer

GROEIKRACHT

Een goede opleiding is niet alleen praktisch inzetbaar, maar werkt ook stimulerend. Daarenboven zijn opleidingen perfect om je bedrijfsgroei mee in goede banen te leiden en het groeiproces zelfs te versnellen.
Lees meer

VEILIGHEID OP DE WERKVLOER

Veiligheid op de werkvloer staat - gelukkig - steeds meer centraal. SYNTRA Business-trainer Willy Heselmans staat stil bij de meest voorkomende oorzaken van onveilig gedrag en stipt de belangrijkste to do’s voor bedrijven aan, zoals het opstellen van degelijke werkinstructies, veiligheidskaarten en het organiseren van efficiënte toolboxen.
Lees meer

Pages