Bedrijfsopleiding Projectmanagement

Leid uw projecten in goede banen met projectmanagement

Projectmanagement

Insteek

Als een project niet doordacht wordt voorbereid, duurt het langer dan gepland. En dat niet alleen. Al te vaak wordt daarbij het budget nog eens overschreden of voldoet het resultaat niet aan de verwachtingen. Inzicht hebben in de gehele levenscyclus van een project is daarom cruciaal om op een consistente manier een project af te werken.

Deze opleiding neemt projecten, zoals ze bij uw onderneming vastgenomen worden, onder de loep. Welke moeilijkheden kom je vaker tegen? Waar zitten tijdsvreters en waar kan je op anticiperen? Je trainer helpt je vooreerst je projecten doordacht analyseren. Op basis van die analyse kan je aan de slag met het projectplan; je ‘baseline schedule’. Met behulp van een simulatie doe je vervolgens de essentiële planningstechnieken op. Je maakt daarom een netwerk van activiteiten, tekent het critical path uit en volgt de projectafhandeling doeltreffend op dankzij de projectrisiconalyse. Zo houd je de oplossingen bij de hand als er een haar in de boter zit.

In deze hands-on opleiding train je ook communicatie skills. Dat teamwerking noodzakelijk is voor vlot projectwerk is evident. Op welke manier je teamwork in de hand werkt door doordacht te communiceren is dat minder. Je trainer legt die communicatiekemels bloot die gegarandeerd kortsluiting geven.