Mindmapping

Laat medewerkers beter ideeën verwerken en structureren

Insteek

Het menselijk brein lijkt vaak ondoorgrondelijk. Omdat ons brein associatief werkt, kan het soms erg moeilijk zijn om greep te krijgen op concepten, ideeën of gedachtestromen. Dat zorgt tijdens brainstormsessies, meetings... voor heel wat gemiste kansen. Het totaalbeeld ontglipt ons en we zien nieuwe ideeën, bestaande pijnpunten en potentiële voordelen over het hoofd. Het principe van mindmapping brengt hier de oplossing door vrij letterlijk, concepten en ideeën in kaart te brengen

Doel van de bedrijfsopleiding

Na deze business training kunnen de deelnemers hun reflecties visueel representeren in een mind map en daaruit ideeën, voordelen en pijnpunten herkennen. Deze opleiding wordt op maat aangeboden. Onze opleidingscoaches stellen het lesprogramma samen op basis van de voorkennis en noden van uw werknemers en onderneming.

Dit komt aan bod

Een mind map laat ons brein toe om zijn faculteiten optimaal te gebruiken. Ons verstand wordt voortdurend met informatie gebombardeerd en dat leidt al te vaak tot een overload. De beste manier om een influx aan stimuli te verwerken is om te categoriseren en de output te structureren. Daar draait mindmapping om.

Een degelijke mind map laat complete structuren op te bouwen waarop een heldere en zinvolle representatie van input gesteund kan worden. Je reflecties visueel representeren zal leiden tot nieuwe inzichten, voordelen en pijnpunten oplichten en ideeën ophelderen.

OPLEIDING OP MAAT OF KANTEN KLAAR?

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van jou, je medewerkers en onderneming. Wil je liever een kant-en-klare opleiding waaraan jijen/of jouw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke opleidingen binnenkort bij onze coaches van start gaan.