Bedrijfsopleiding leidinggeven

Coachend en stimulerend leidinggeven

Insteek

Van de leidinggevende van vandaag wordt verwacht dat hij mensen ondersteunt en begeleidt naar hun succes. Deze visie op leidinggeven staat haaks op de autoritaire stijl van leidinggeven die een decennium geleden nog aannemelijk was. Toch gaat het in vele organisaties nog steeds er zo aan toe. Dat is niet geheel onbegrijpelijk. Coachend leidinggeven vergt namelijk een heel andere skillset.

Doel van de opleiding

In deze opleiding krijg je de nieuwe mindset van coachend leidinggeven mee. De leidinggevende dient bijvoorbeeld te weten wat zijn mensen kennen en kunnen, en een goed inzicht te hebben in wat ze nodig hebben om succesvol te zijn. Daarnaast moet hij hun functioneren beoordelen en in veel gevallen bepalen of dat voldoet aan de eisen die de organisatie stelt.

Niet vreemd dat heel wat verantwoordelijken zich afvragen hoe je dit allemaal in goede banen leidt. Een leidinggevende die zijn verantwoordelijkheid vanuit coachend standpunt neemt, is erop gericht mensen te stimuleren en zich te ontwikkelen, zodat ze hun werk met passie doen en het beste uit zichzelf en uit elkaar kunnen halen.

Opleiding op maat of kan en klaar?

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de voorkennis en noden van u, uw medewerkers en onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen ontwikkeld worden. Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke opleidingen management binnenkort bij onze coaches van start gaan.