Bedrijfsopleiding Clean slate

Analyseer en optimaliseer je werkmethodes met Clean slate

Clean slate

Insteek

Je eigen werkmethodes analyseren, dat is niet eenvoudig. Nochtans is het essentieel om op gezette tijden je werkaanpak onder de loep te nemen, wil je je kunnen aanpassen aan veranderende werkomstandigheden. Begrijpelijkerwijs is het niet eenvoudig om jezelf te verbeteren of je methodes te beoordelen als je al lange tijd vanuit een bepaald gewoontekader je werk benadert.

Met de clean slate aanpak bekijk je je dagtaak vanuit een compleet ander licht. Je onderzoekt je werkaanpak en methodes en beoordeelt of er geen manieren zijn die mogelijk beter beantwoorden aan je doelen of je toelaten efficiënter te werk te gaan. Vanuit een schone lei dus.

Om dit te bewerkstelligen begint deze opleiding met je materiële organisatie. Een doordacht georganiseerde bureauplek boost namelijk niet alleen je werkefficiëntie, maar verlichten stress en stimuleren het denken. Je werkplek moet in dienst staan van jouw werkgewoontes. Maar hoe pak je dat aan? In deze opleiding ontdek je methodes om je plek naar jouw behoeftes en plannen te organiseren. Je analyseert bovendien je reflexen met betrekking tot inkomende e-mails en informatie en ontdekt hoe het sneller of eenvoudiger kan. Verder verwerf je manieren om de inkomende en uitgaande stroom van informatie te systematiseren. Wat kan sneller? Welke handelingen zijn overbodig? Wat kan je systematiseren? Waar zit verborgen tijdsverlies? Je ontdekt het allemaal!

Tenslotte reikt je trainer handvaten aan om opdrachten op een gestructureerde manier aan te pakken. Bereik je momenteel je doelen in de tijd die je daarvoor voorziet? Zitten er lacunes in je methoden die je in staat zouden stellen doelmatiger te werk te gaan? In de opleiding maak je kennis met alternatieve werkmethoden en waardevolle tricks om je werkmethodiek duurzaam te blijven verbeteren.