Bedrijfsopleiding Bounce back

Ga veerkrachtig en stressbestendig te werk met bounce back

Bounce back

Insteek

Je weet je stress door de band wel in de hand te houden. Toch besef je dat een constante hoge werkdruk een dubbeltje op zijn kant kan zijn. Om ook naar de toekomst op een consequente en duurzame manier onder (wisselende) druk te blijven functioneren, laat je beter niets aan het toeval over. Gezond, duurzaam en doeltreffend kunnen werken onder druk, betekent inzicht hebben je stressniveaus en stressinvloeden herkennen, maar vooral strategieën in de vingers hebben om een doordachte werkbalans te bewaren.

Deze sessies hebben als doel je tools aan te reiken om op een duurzame manier met druk en resulterende stress om te gaan. Je zal in staat zijn je eigen stressniveaus onder controle te krijgen door al je prikkels in kaart te brengen en te begrijpen wat ze met je doen. Dit houdt in: kordaat te werk gaan wanneer de werkdruk oploopt èn assertief communiceren als je stress overneemt van derden.

Doordacht omgaan met druk veronderstelt dat je efficiënt en tijdbesparend werken in de vingers hebt. In deze opleiding maak je daarom kennis met enkele best practices uit de timemanagement en leer je ze toepasbaar maken op jouw dagtaak. Geen uitgebreide beschouwing van timemanagement dus, maar hapklare tricks die werken!

Ten slotte besteed je aandacht aan een aspect dat al te vaak miskend wordt in stressbeheer en doelmatig werken; een deugdelijke werk-privé balans. Heel wat mensen schijnen te denken dat je een burn-out voorkomt door je werkuren te bewaken. Je trainer zal je confronteren met je veronderstellingen en demonstreren hoe grip op je eigen welzijn je professionele veerkracht drastisch versterkt.