BEDRIJFSOPLEIDING Assertiviteit

Leer assertief en zelfverzekerd communiceren

INSTEEK

In de opleiding ‘Assertief en zelfverzekerd communiceren’ vind je antwoorden op de vragen waar iedereen weleens mee zit. Hoe benadruk je op een niet-confronterende manier afspraken? Deel ik op een duidelijke manier mijn standpunt mee? Wat betekent een volwaardig zelfvertrouwen? Hoe verzeker je vlotte onderlinge communicatie onder collega’s en met klanten, vooral als de communicatie moeilijker wordt? Deze module reikt je denk- en communicatiestrategieën aan om jezelf op een heldere en duidelijke manier te kunnen én durven presenteren.

JOUW RESULTATEN

Samen met de trainer zal je werken aan een gezonde en sterke assertieve attitude op de werkvloer. De bedrijfsopleiding focust daarop in de omgang met drie belangrijke stakeholders:

  1. In omgang met je collega’s met wie in een gelijkwaardige beroepsrelatie zit.
  2. Met collega’s in een hiërarchische beroepsrelatie
  3. In communicatie met klanten in moeilijke of probleemsituaties

Verder focust jouw trainer ook op verschillende vormen van verbale agressie die je in je job kan tegenkomen. Je wordt erin getraind om dit soort communicatie om te leiden en proficiënt te blijven. Je blijft in alle omstandigheden duidelijke grenzen bewaren.

DIT KOMT AAN BOD

Deze module reikt je communicatiestrategieën aan om op een heldere en duidelijke manier te kunnen én durven communiceren.

  1. Samen met de coach zal je werken aan een gezonde en sterke assertiviteit zodat je makkelijker op deadlines en afspraken kan staan, zeker als ze niet nageleefd dreigen te worden.
  2. Verder verwerf je methoden om ‘nee’ te zeggen als je timemanagement in gedrang komt en om sneller een assertieve rol in te nemen in alle aspecten van je dagtaak.
  3. Tot slot leer je vanuit persoonlijke reflectie en een zelftest je eigen gedrag en handelingspatronen herkennen. Van daaruit kan je werken aan een gezonde en communicatieve assertiviteit.

OPLEIDING OP MAAT OF KANT EN KLAAR?

Deze opleiding op maat wordt door onze opleidingsadviseurs aangepast op de noden van uw medewerkers en onderneming. De cursus kan volledig naar uw wensen ontwikkeld worden. Zo is het mogelijk om de opleiding 100% digitaal in een online leerplatform te laten verlopen.

Wil u liever een kant-en-klare opleiding waaraan u en/of uw werknemers kunnen deelnemen? Ontdek hier welke bedrijfsopleidingen omtrent management en persoonlijke ontwikkeling binnenkort bij onze coaches van start gaan.