Wafelbakkers met goesting in de toekomst

De bescheiden Vlaming beseft vaak niet dat België het wafelland bij uitstek is. Eva Taes, HR-manager, kan daar in geuren en kleuren over vertellen: "We leveren aan ongeveer alle supermarkten in België, in Europa en zelfs verschillende landen buiten Europa." Bij de schrijver van dit artikel hebben vooral de geuren indruk gemaakt, want de heerlijke geur van versgebakken wafels overvalt je al op de parking. Bij het betreden van de productiehal zorgt het intens wafelaroma zelfs voor een instant hongergevoel. Maar wie zich niet laat afleiden, ziet meteen een voedingsbedrijf waar mensen en moderne machines samenwerken voor een efficiënt productieproces. Want wie in de voedingsindustrie aan de top wil blijven, moet kwaliteit en performantie hand in hand laten gaan.

 

Op zoek naar witte raven

Biscuiterie Thijs is de laatste 10 jaar verviervoudigd in omzet. Dat is bijzonder goed nieuws, maar het brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. “Wij willen ons bedrijf aan de top houden en dan moet je toekomstgericht gaan werken. Onze eigen medewerkers spelen daar een hele grote rol in. De witte raven op de arbeidsmarkt zijn bijna niet meer te vinden, dus zoeken wij ze intern.

We spenderen daarom redelijk veel tijd aan opleidingen. Jaarlijks terugkerende trainingen rond kwaliteit, hygiëne en veiligheid zijn bij ons al jaren ingeburgerd, maar we zijn sinds vorig jaar ons intern opleidingsaanbod gevoelig gaan uitbreiden. We willen onze eigen medewerkers naar een hoger niveau tillen en onze werking versterken. Zo bieden we nu intern opleidingsmogelijkheden aan voor leidinggevenden, productiemedewerkers en bedienden, maar ook voor technisch personeel. Bij Biscuiterie Thijs is het opleiden van medewerkers stilaan een onderdeel van de groeistrategie.

SYNTRA business organiseerde voor ons het afgelopen jaar bijvoorbeeld trainingen rond 'Nederlands op de werkvloer' en 'Kritische kennis vastleggen'. Die werden alvast zeer goed onthaald door de eigen medewerkers. Er is een duidelijke leergoesting vanuit de organisatie. Dat is positief!"

Het risico van opgeleid personeel

“Het is niet altijd makkelijk om verder te kijken dan de korte termijn uitdagingen die bij het organiseren van trainingen horen. Mensen moeten tijdens hun arbeidstijd vrijgemaakt kunnen worden om opleidingen te volgen en er bestaat altijd een risico dat goed opgeleide mensen naar concurrerende bedrijven vertrekken. Maar op langetermijn zijn de voordelen van goed opgeleide medewerkers gigantisch. Ze zijn gelukkiger in hun job, ze voelen zich meer betrokken, ze zijn productiever en vooral: ze worden vaak echte ambassadeurs van hun bedrijf. Wanneer opgeleide medewerkers vertrekken is dat lang niet zo dramatisch als NIET-opgeleide medewerkers die blijven!”

Benieuwd naar wat SYNTRA business voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact met ons op.