VOORNAAM OPLEIDINGSHUIS KIEST NIEUWE ACHTERNAAM

SYNTRA Limburg haalt spinoff FORTIO-bedrijfsopleidingen korter naar de basis toe. Met een naamsverandering naar SYNTRA business zal SYNTRA Limburg zijn maatschappelijke rol nu vervullen voor KMO’s. Grote bedrijven zoals SAPPI, NITTO en Vandersanden vinden al jaren de weg naar SYNTRA/FORTIO, maar voor de gemiddelde Limburgse onderneming is een uitgewerkte opleidingsstrategie een stap te ver. Nochtans wil SYNTRA business net daar het verschil maken. Te veel bedrijven onderschatten de impact van opleidingen op het bedrijfsresultaat en vooral op mensen binnen de organisatie. Dirk Vanstipelen, bestuurder bij SYNTRA business: “Goed opgeleide mensen zijn productiever én hebben meer ‘goesting’ om werk te verzetten.”

Evolutie ipv Revolutie

Waar bij FORTIO vroeger de nadruk lag op maatopleidingen voor grote bedrijven, heeft SYNTRA business nu meer dan ooit oog voor de noden van de KMO’s. “We nemen vanaf nu het aanbod en de expertise van SYNTRA Limburg mee om trainingen toegankelijker te maken voor elke onderneming. SYNTRA business is dus niet zomaar een nieuwe naam. Het SYNTRA-netwerk zorgt voor initiatieven met een lagere drempel zodat er geen bedrijven meer uit de boot hoeven te vallen. We vervolledigen ons aanbod aan maatopleidingen nu met korte open SYNTRA-bijscholingen gericht naar bedrijven.” Het gevolg is dat KMO’s nu makkelijk de weg kunnen vinden naar SYNTRA voor opleidingen en zelfs het opzetten van een complete opleidingsstrategie.

De toekomst is (ook) digitaal

Naast een uitbreiding van het opleidingsaanbod maakt men bij SYNTRA business een grote digitale sprong. Die sprong komt er door een stijging van online trainingen én een omschakeling in de eigen werking. SYNTRA business schakelt hiervoor een Learning Management Systeem in om zo de klant een digitale oplossing te bieden. Een opleiding volgen kan vanaf nu 100% of gedeeltelijk online bij SYNTRA business, volledig op wens van de klant natuurlijk. “We werken vooral met virtuele klassen om de interactie en kwaliteit te blijven garanderen. Daarnaast ontwikkelen onze learning developers verschillende e-modules specifiek gericht naar bedrijven. In dit online tijdperk komt de digitale groei als geroepen en kunnen bedrijven vanop afstand opleiding blijven volgen, indien gewenst.”

SYNTRA business heeft naast een nieuwe naam dus heel wat extra te bieden. Een frisse start die zich ook uit in een frisse nieuwe stijl. De eerste glimp hiervan konden bedrijven reeds zien in ons vernieuwd opleidingsmagazine. Met tips, opleidingen in de kijker en testimonials is het leuk leesvoer voor zowel de HR-dienst als de ‘collega’s op de vloer’.

Benieuwd naar ons magazine? Lees het hier online: www.syntra-business.be/nl/syntra-business-magazines

Meer weten of meteen advies over opleidingen nodig? Zorg dan dat jouw bedrijf in het rijtje van NITTO, FLINT, Vandersanden, SAPPI en Bobbejaanland terechtkomt en neem contact met ons op.

Heb je nog vragen of is er iets onduidelijk?

Contacteer ons