Virtual reality shopping, virtual assistants en scoren in Google

Drie trends voor 2018

Wat staat er ons allemaal te wachten en wat zullen de onmisbare trends zijn? We spreken er over met Emiel Jans, commercieel directeur van UP-TO-DATE Webdesign. Hij geeft ons een vooruitblik op 2018.

Shoppen in virtual reality is geen toekomstmuziek meer

Online shoppen zit in de lift. De groei van e-commerce neemt toe en mensen worden steeds vaker verleid door webwinkels als Bol.com, Coolblue en Zalando. Hun grootste troef? Vandaag besteld, morgen al in huis.

Om online te shoppen hoef je je deur niet uit en heb je vanuit je luie stoel toegang tot de grootste winkel ter wereld. Toch kan je tijdens het online shoppen het gevoel hebben dat je iets mist. In ruil voor flexibiliteit, praktisch nut en een uitgebreid assortiment, mis je online de ervaring van het fysiek winkelen. Maar hier biedt virtuele realiteit een uitweg. Dankzij VR kan je het gemak van online shoppen combineren met de beleving van een echte winkel.

En deze vorm van shoppen is lang geen toekomstmuziek meer. Mensen winkelen al eventjes in een virtuele realiteit. Zo lanceerde het Chinese merk Alibaba in 2016 al Buy+, een VR-beleving waarbij je in een winkel kan rondwandelen en -snuffelen en uiteindelijk effectief dingen rechtstreeks in je virtuele winkelwagentje kan plaatsen. Dichter bij huis is Ikea aan het experimenteren met virtual shopping. Zij lanceerden onlangs een praktische augmented reality-app waarmee je virtuele meubels in je woonkamer kunt plaatsen. Zo krijg je meteen een goed beeld of de meubels al dan niet in je interieur passen.

VR-shopping is aan het doorbreken en kan door middel van apps goedkoop en toegankelijk ingezet worden. Wie weet volg je binnenkort enkele bedrijfsopleidingen in VR?

There is an app for that…

Een tweede trend voor 2018 is het gebruik van apps en virtual assistants. Enig idee hoeveel apps er in omloop zijn? Maar liefst 2 miljoen in de Apple App Store en bijna 3 miljoen in de Google Play Store. En niet enkel het aantal apps neemt toe, ook het aantal app-downloads en de omzet ervan is flink gestegen. Binnen deze enorme app-wereld zijn de virtual assistants bezig aan hun opmars. En Trendspotters geloven dat ze, door de sterk verbeterde technologie en de nood aan eenvoudig bereikbare info, in 2018 helemaal gaan doorbreken.

“Alexa, zet de verwarming op vijfentwintig graden.” Hoor je het jezelf al zeggen? Wel, de kans bestaat dat dat in 2018 zal gebeuren. Dringend tijd dus om kennis te maken met Alexa, Cortana en Siri.

Onze pronostiek voor 2018? Scoren in Google is scoren met je business

Een derde trend is scoren in Google. Google bestaat sinds vorig jaar 20 jaar en blijft belangrijk in de vindbaarheid van bedrijven en diensten. Is je klant op zoek naar een lokale ondernemer? Eén zoekopdracht en twintig seconden verder ben je ofwel top-of-mind, ofwel onvindbaar. En niet enkel de Google zoekmachine is populair, ook Google Maps en Google Shopping bieden ongelooflijk mogelijkheden voor ondernemers.

Wil je meer weten en scoren in Google? Kom dan naar het seminarie en ontdek hoe Up-To-Date WebDesign jou kan verder helpen.