SYNTRA Business Spotlight - Zomer 2017

1. Succes via Instagram

Creëer jouw succes story via Instagram

Tijdens de cursus ‘Succes via Instagram’ krijg je de nodige tools, tips & tricks aangereikt om een dynamisch Instagram-kanaal op te zetten en te beheren, meteen toepasbaar voor jouw bedrijf. Verder wordt er uitgelegd hoe je extra bereik kan creëren door middel van adverteren via Instagram. Zo creëer je een story die blijft kleven; essentieel voor een waardevolle band met je klant.

2. Stepstone marketing

Naar een fundamentele marketingplan

Een overtuigend verhaal vertellen, dat is de weg naar commercieel succes. Maar daar komt heel wat bij kijken. In het maattraject Stepstone marketing gaan we daarom van A tot Z en weer terug om je onderneming te uit de startblokken te laten schieten in al haar marketing activiteiten. In Stepstone Marketing neem je alle aspecten van bedrijfsmarketing onder de loep, om ze op kordate wijze in functie te stellen van je bedrijfsdoelstellingen.

3. Management rapportering met Excel BI en Pivot

Laat de cijfers voor zich spreken

Deze opleiding is een niet te missen aanrader voor alle kaderleden en verantwoordelijken die zich met financiële rapportering in de brede zin bezighouden en kerngetallen voor zich willen laten spreken. De opleiding geeft jou, als financieel professional, de skills die je nodig hebt om op een efficiënte wijze een managementrapport op te stellen dat makkelijk te vernieuwen is. Het is trouwens zeer makkelijk te gebruiken voor non-excel gebruikers en is visueel aantrekkelijk. Hierdoor kan je meer tijd investeren in de analyse van je cijfers in plaats van het moduleren van je rapport.

4. Goed werk op een netwerk

Een blijvende indruk nalaten

U kent het wel. Wanneer er genetwerkt kan worden, zie je talloze mensen met volle macht uitleggen wat ze doen en niet doen. Visitekaartjes strooien in het rond. En iedereen deelt uiteindelijk dezelfde hoop: een uurtje later niet vergeten worden. Maar geslaagd netwerken is eigenlijk een performance art. Deze training stroomt je helemaal klaar om op je volgende netwerkgelegenheid in het geheugen van je gesprekspartners te blijven zitten.

5. Scrum

Ontwikkel uw product en bewaar uw teameffectiviteit!

SCRUM is de manier bij uitstek om in team op een flexibele manier een (software)product te ontwikkelen èn tegelijk het overzicht te bewaren over teameffectiviteit, ontwikkelingsrisico’s en timing . Een ontwikkelingstraject komt in multidisciplinaire teams tot stand. De teams werken in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken en leveren zo vlot werkende (software) producten op. De soepelheid van SCRUM is haar grootste troef. Daarom komt de methodiek heel erg van pas bij het ontwikkelen van producten waarvan de klant of de gebruiker nog niet goed weet wat hij wil, waarbij wensen of doelstellingen kunnen evolueren en aldus het product vlot mee dient te groeien. In deze opleiding leer je van a tot z een SCRUM-project uitvoeren. Je bestudeert de rolverdeling, artefacts, sprints, sprint backlogs en reporting en krijgt elke deeltaak dankzij voortdurende praktijkoefening in de vingers. Aansluitend brengt de ervaren trainer je de belangrijkste aandachtspunten en veel voorkomende fouten bij.