SYNTRA Business Spotlight Pasen

Building leadership: een op maat uitgewerkt arsenaal aan leiderschapsvaardigheden

In het SYNTRA Business leiderschapstraject schakel je doorheen drie modules een versnelling hoger in je leiderschapsvaardigheden. De modules vertegenwoordigen de drie essentiële vaardigheden voor een coachende leider; kritische zelfanalyse, mensgerichte coachvaardigheden en strategische communicatievaardigheden. Neem contact op en we denken op basis van de ervaring en doelen van de deelnemer een maattraject uit!

Pressure management voor het team: groepsinzichten om gezonder samen te werken

Gezond, duurzaam en doeltreffend kunnen werken onder druk, betekent inzicht hebben je stressniveaus en stressinvloeden herkennen, maar vooral strategieën in de vingers hebben om een doordachte werkbalans te bewaren. Inzicht hebben in je stresstriggers en weten hoe je met jezelf aan de slag moet is één. Maar om doelmatig en constructief in team te kunnen werken, dien je ook inzicht te hebben in de ervaringen van je collega’s. Er is geen sterker team, dan een team dat inziet wie wanneer en door wat getriggerd is. In deze sessies leg je daarom in groep stresstriggers bloot en ontdek je hoe je teamleden stress ervaren, wat hun mechanismen zijn en op welke manier je op bepaalde momenten kan bijdragen aan hun efficiëntie en welbevinden.

Clean slate: nieuw licht op je vertrouwde manier van werken

Met de clean slate aanpak bekijk je je dagtaak vanuit een compleet ander licht. Je onderzoekt je werkaanpak en methodes en beoordeelt of er geen manieren zijn die mogelijk beter beantwoorden aan je doelen of je toelaten efficiënter te werk te gaan. Vanuit een schone lei dus. Je analyseert je materiële en digitale organisatie en onderzoekt wat sneller kan. Welke handelingen zijn overbodig? Wat kan je systematiseren? Waar zit verborgen tijdsverlies? In deze opleiding maak je ten slotte kennis met alternatieve werkmethoden en waardevolle tricks om je werkmethodiek duurzaam te verbeteren.

Vertrouwenspersoon: de hands-on tussenpartij bij conflicten

De psychische gezondheid van werknemers staat vandaag meer dan ooit onder druk. Gelukkig is er de vertrouwenspersoon die strijd aangaat met geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk. In deze coachingsessies verwerf je de vaardigheden om als zelfzeker en capabel vertrouwenspersonen ondersteuning aan te bieden en professioneel op te treden bij conflicten en risicosituaties. Je traint in de noodzakelijke attitudes en conversatiestrategieën, leert objectiviteit nastreven en krijgt een stappenplan onder de knie om verandering teweeg te brengen.

Training van het seizoen: basis Russisch voor businessrelaties

Een mondje Russisch om een goede indruk na te laten? Met dit taalbad is het binnen handbereik. In deze taalbadsessies zet je volledig in op levensechte simulaties. Door de doeltaal pragmatisch te benaderen, koppel je betekenisgroepen aan betekenismomenten. Dit zorgt voor een bijzonder succesvolle verankering in het geheugen omdat je aanspraak maakt op het werkgeheugen. Je verwerft de nodige begroetingsformules en leert de formaliteiten aan. Je leert je bovendien voorstellen en indruk maken met basis gespreksvaardigheden.

Om deze opleidingsuren zo flexibel mogelijk te plannen, voorzien we ook een skypetrainingsformule.

Zelfs dit? Speaking power: van presenteren naar performen

In dit traject focus je met acteur en woordkunstenaar Rashif El Kaoui op de volgende drie pijlers: je toehoorders lezen, improviseren en je Inner Thespian. Met de eerste pijler leer je anticiperen op de reacties, of gebrek daarvan, van je publiek. Zit je te lang op een punt te hameren dat niet aanslaat? Met Rashif zet je de toehoorder in zijn blootje. Pijler twee focust op improvisatie. Je voorbereiding slaat niet aan. Wat als je de draad verliest? Geen nood. Improviseren is een vaardigheid die je kan leren. Rashif oefent tricks met je in die je redden van de black-out en je tijd geven na te denken. Ten slotte ga je de Inner Thespian loslaten. Succesvol presenteren is altijd een beetje acteren. Je traint in het instappen in de innerlijke acteur, zonder daarvoor jezelf eerst een peptalk te hoeven geven.