Performant projectmanagement

Een strak geregisseerde projectmanagementmethode die toepasbaar is voor eender welk project. Eén die bovendien zowel een meerwaarde voor uw klanten als voor uw medewerkers – met weinig of net veel ervaring - betekent. Dat is de belangrijkste conclusie die Akkermans & Partners trekt uit de maatopleiding ‘PRINCE2’.

Akkermans & Partners beschikt over een grote poule aan verzekeringsprofessionals die inzetbaar zijn in vier disciplines: operational support, IT-sourcing, project support en interim management. Voor die twee laatste disciplines klopte Akkermans & Partners aan bij SYNTRA Business voor een maatopleiding PRINCE2, acroniem voor ‘Projects in Controlled Environments’ - versie 2.

Operations Director Stijn Van Houdenhove: “Voor ons is PRINCE2 om meerdere redenen een interessante projectmanagementmethode. Ten eerste sluit ze naadloos aan op onze visie. Want al onze medewerkers hebben één ding gemeenschappelijk: de drive en motivatie om de beste in het verzekeringsvak te worden en te blijven. Daarbij zoeken we naar een goed evenwicht tussen een uitmuntende service voor de klant en de ruimte om te groeien voor onze medewerkers. Met respect voor de omgeving.”

Praktijkvoorbeelden

Een tweede belangrijke reden om in te zetten op PRINCE2, was het feit dat veel klanten van Akkermans & Partners dat systeem al hanteerden. “Als onze consultants diezelfde methodiek beheersen, betekenen we een extra meerwaarde voor hen”, aldus commercieel directeur Dirk Vervoort. “Daarom gingen we op zoek naar een geschikte opleiding. Enerzijds een opleiding die een springplank is voor junior medewerkers die de stap van operational support naar project support zetten. Anderzijds een opleiding die ook aan ervaren analisten een houvast biedt om hun eerste projecten als projectmanger in goede banen te leiden.”

Stijn: “SYNTRA Business wist ons te overtuigen met zijn maatwerk. Zo ging het op zoek naar een trainer wiens waarden perfect aanleunen bij de waarden van ons bedrijf en mochten onze medewerkers zelf praktijkvoorbeelden aanreiken, waar dan tijdens de opleiding dieper werd op ingegaan. Bovendien maakte de trainer er geen enkel probleem van om de opleiding na de kantooruren te geven én kon de opleiding bij ons op kantoor plaatsvinden.”

40% terugbetaald

PRINCE2 klinkt misschien wel als droge materie, het is dus de kunst om het op een levendige manier over te brengen naar de groep. “Iets wat de trainer uitstekend wist te doen. Uiteraard is er een verplicht stuk theorie, maar de balans tussen theorie en praktijk zat zeker snor. De opleiding was ook doorspekt met nuttige voorbeelden uit onze sector, een grote troef! En wat ons ook aangenaam verraste: na de tweede sessie werd ons de vraag gesteld of de opleiding aan onze verwachtingen voldeed en of er eventueel bijsturingen nodig waren voor de volgende drie sessies. Het maatwerk dat SYNTRA Business levert gaat dus erg ver.”

Verder zijn Dirk en Stijn tevreden over het prijskaartje van de maatopleiding. “We hoeven er geen doekjes om te winden dat PRINCE2 een dure opleiding is. Maar via de kmo-portefeuille konden we 40% van het inschrijvingsbedrag recuperen. Als u dat in rekening brengt, dan kan u alleen maar concluderen dat de prijs voor zo’n diepgaande maatopleiding correct is.”