Opleidingen voor vrachtwagenchauffeurs

SYNTRA Business beschikt over een brede waaier aan bijscholingen voor vrachtwagenchauffeurs. Van trainingen die de vakbekwaamheid verhogen tot wettelijk verplichte opleidingen. Zoals de Europese nascholingsplicht voor alle chauffeurs met een rijbewijs C/CE en D/DE. De praktijkgerichte opleidingen geven meteen resultaat. Dankzij de praktische modules, de expertise van de instructeurs én een persoonlijke begeleiding.

Hieronder vindt u uitleg over de wettelijk verplichte nascholing voor beroepschauffeurs, evenals het complete opleidingsoverzicht in verband met code 95.

Code 95

Met de code 95-opleidingen toont u aan dat u vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C of D noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig.

Europese Richtlijn

Code 95 is verplicht in de Richtlijn Vakbekwaamheid. In deze Europese Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. Deze Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie en beroepschauffeurs die in de EU werken.

Om ervoor te zorgen dat beroepschauffeurs zich bewust blijven van de gevaren tijdens hun werkzaamheden dient er per 5 jaar minimaal 35 uur nascholing gevolgd te worden. Van deze 35 uur nascholing moet minimaal 3 uur praktijktraining zijn.

Overzicht

Ontdek hier het aangepast aanbod van de verschillende modules in kader van de nieuwe wetgeving.

Meer informatie of vragen?

Neem contact op via ons contactformulier.