MEER BATEN DAN KOSTEN

Meer dan de helft van alle bedrijven die er recht op hebben, maakt geen gebruik van de subsidies voor opleiding. Zonde.
Opleiding? ‘Veel te duur’. ‘Hebben wij niet nodig’. ‘Geen tijd voor’. De vooroordelen ten opzichte van opleiding zijn nog steeds de wereld niet uit. “En dat is in tijden van verandering merkwaardig, want opleidingen zijn essentieel voor de toekomst”, aldus Sandra. “Vooral in familiebedrijven zien we vaak dat de jongere generatie anders over opleidingen denkt dan de voorgaande. Omdat zij beseffen: mensen kiezen vandaag voor een werkgever waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Met een opleidingsprogramma op maat hou je sterke mensen aan boord en maak je het verschil met concurrenten. En wat als ze op een dag met al die kennis toch vertrekken? Als je ze niet opleidt, zijn ze zéker
weg. Naast die winst in ‘human capital’ bestaan er tal van subsidies die zowel de factuur van de opleiding als de geïnvesteerde loonkost deels vergoeden”.

“We beseffen dat we in tijden van corona bedrijven hier nog meer in moeten steunen. Er zal nog minder geld zijn voor opleidingen. Budgetten zullen vooral op opleidingen teruggeschroefd worden. Daarom gaan we bij SYNTRA business ook een tandje bijsteken en nog extra trajecten in verband met Vlaams opleidingsverlof aanvragen om onze klanten nog beter te kunnen bedienen”, voegt Sandra nog toe.

Oerwoud aan subsidies

“Toegegeven: het is geen sinecure om wegwijs te raken in het kluwen van subsidies, steunmaatregelen, platformen en instanties van onze verschillende gewesten en provincies”, aldus Sandra. “SYNTRA business staat dan ook klaar met raad voor bedrijven die het overzicht kwijt zijn. Wij hebben experts die zich bezighouden met de verschillende subsidies en nagaan wat mogelijk is. We komen langs voor een kennismakingsgesprek en overlopen samen jouw
activiteiten, projecten, ideeën en toekomstplannen. Daarna lijsten we de subsidies waarvoor je in aanmerking komt voor je op. Zo hebben we onder meer met gerenommeerde bedrijven als Blokker, Plukon en Witzenmann samengewerkt om oplossingen op maat te bieden”.

Terugverdieneffect

Sandra Huysmans: “Er wordt ook wel eens vergeten dat in de meeste cao’s opleidingen voor de medewerkers zijn overeengekomen. Daarom focussen we bij SYNTRA business zo sterk op onze adviesfunctie. Onze aanpak volgt een duidelijk stappenplan. Via een grondige analyse gaan we na welke steunmaatregelen interessant zijn. Die zijn er op lokaal, Vlaams, sector- en Europees niveau. We begrijpen dus goed dat veel bedrijfsleiders niet van alles op de hoogte zijn of opzien tegen de administratieve rompslomp. Wij bieden daarin ondersteuning en geven het nodige advies. Tot slot is opleiding voor elk bedrijf - groot of klein - de sleutel tot de toekomst. Wie niet bijblijft, zal niet overleven. Kortom, investeren in opleiding heeft een objectieve kost, maar een veel groter terugverdieneffect.”

Zoeken naar de klik

“Advies en maatwerk is inderdaad een sterke troef van SYNTRA business”, zegt Christel Fabré, Responsible HR Development bij WITZENMANN BENELUX. “Van in het begin wordt onderzocht welke steunmaatregelen in aanmerking komen. In ons geval: de sectorfondsen, maar ook het Vlaams Opleidingsverlof, het vroegere educatief verlof. Daarmee kan je een flink deel van de loonkost recupereren. SYNTRA business neemt ons daarbij veel administratieve zorg uit handen en zorgt voor de nodige attesten en certificaten. Maar de grootste sterkte van SYNTRA business vind ik de manier waarop ze de match maken met de juiste trainer.
Omdat ze ons bedrijf echt leren kennen, zoeken ze net zo lang naar een expert tot er een ‘klik’ is. Als die er niet is, kan een traject waarbij je zo intensief op een persoonlijk vlak met mensen samenwerkt, volgens mij nooit een succes worden.”