LEIDINGGEVEN OP AFSTAND

In deze opleiding geeft onze trainer, Karl Boumans, managers, ondernemers en leidinggevenden een volledige introductie in het leidinggeven op afstand. Naast een goede organisatiestructuur geeft hij ook praktische tips die je meteen in jouw bedrijf kan toepassen. Deze workshop bestaat uit vier sessies van drie uur en wordt aangepast aan de noden en wensen van het bedrijf.

Van hectische team chats waarin je eindeloos blijft scrollen tot de vrees dat werknemers op de bank hangen. Leidinggeven aan thuiswerkers is voor veel managers een frustrerende opdracht. Bedrijven die niet aan productiviteit willen inboeten, zullen zich een nieuwe organisatiestijl moeten aanleren. SYNTRA business trainer Karl Boumans begeleidde tijdens de eerste epidemiemaanden verschillende bedrijven in het leidinggeven op afstand. “Vooral bij het controleren van de werknemers liep het fout”, merkte Boumans op. “Ofwel was er geen controle, ofwel volgden managers geobsedeerd met tracking tools elke beweging van hun medewerkers.” Beide managementstijlen zorgen voor problemen. Zonder afspraken zijn werknemers misschien geneigd om het wat té kalm aan te doen, maar obsessief controleren levert aan beide kanten een hoop frustraties op.

Wie echt wil leidinggeven op afstand, moet het anders doen. “We kunnen niet meer over de schouder meekijken”, geeft Boumans toe. “Managers moeten vertrouwen hebben in hun werknemers en de controle over hen leren loslaten. Natuurlijk doe je dat niet zomaar. Maak duidelijke afspraken, bepaal samen haalbare deadlines die gerespecteerd moeten worden en verschuif je blik van het werkproces naar de eindresultaten. Zo bereik je het beste resultaat.

3 tips voor het coördineren van thuiswerk

1. Stel haalbare doelen
Stel deadlines en laat werknemers daar zelfstandig naar toewerken. Controleer niet wat hij thuis doet, maar het werk dat hij vanuit zijn home office aflevert.

2. Stel prioriteiten
Vertel aan jouw collega’s welke aspecten van hun job belangrijk zijn. Managers kunnen niet meer van over de schouder het werk van hun collega’s bijsturen. Werknemers moeten in staat zijn om zelfstandig beslissingen te nemen en de prioritaire taken voorrang te geven.

3. Blijf aanspreekbaar
Goede managers motiveren. Spreek jouw collega’s aan wanneer ze een deadlines missen, maar blijf toegankelijk. Geef jouw werknemers het gevoel dat ze jou elke vraag mogen stellen en elk probleem aan jou kunnen voorleggen.