Inspirerend leidinggeven, hoe doe je dat?

Velen zien leidinggeven als een combinatie van factoren als integriteit, effectieve communicatie, doelgerichtheid en het kunnen uitoefenen van een zekere invloed. Maar er is meer…

Om er echt uit te springen als leidinggevende, moet je je mensen op de voorgrond kunnen plaatsen. Je medewerkers komen op de eerste plaats. Leidinggevenden worden vaak pas echt goede leiders doorheen hun professionele carrière wanneer ze tot inzicht zijn gekomen dat de wereld niet rond hen draait, maar rond hun mensen.

Mensen zijn het nieuwe ‘goud’. Natuurlijk wil je als leidinggevende dan ook het maximale uit je medewerkers halen. Daarom moet een goede leidinggevende in staat zijn te herkennen wanneer zijn/haar mensen niet op hun best presteren en hen hierin feedback en ondersteuning geven. Goede leiders stimuleren en inspireren hun medewerkers en verhogen daarmee hun motivatie, productiviteit en betrokkenheid binnen de organisatie.

Daarnaast is het ook de taak van de leidinggevende om ervoor te zorgen dat alle teamleden een duidelijke rol binnen het team op zich nemen en hun talenten maximaal kunnen ontplooien. Hierbij is assertiviteitconstructief samenwerken, creatief communiceren en projectmanagement enorm belangrijk. Een goede leidinggevende, of het nu een directeur, ploegbaas of teamleider is, slaagt erin om samen met zijn medewerkers goede resultaten te boeken.

Samen met je medewerkers een versnelling hoger schakelen, hoe doe je dat?

  • Weet dat je je grootste successen te danken hebt aan je medewerkers

Als goede leidinggevende ondersteun je je medewerkers en zien zij jou als iemand waar ze op kunnen rekenen. Jouw focus moet liggen op het ontwikkelen van je medewerkers. Help hen hun doelen te bereiken. Zij zijn je grootste troef. Zonder je medewerkers is er geen team.

  • Erken en waardeer je mensen

Iedereen wil naar waarde geschat worden. Het is cruciaal dat je als leidinggevende je mensen erkenning geeft voor de ongelooflijke prestaties die zij leveren. Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen ontslag nemen is omdat zij zichzelf ondergewaardeerd voelen. Creëer daarom vandaag nog een organisatiecultuur waarin erkenning en waardering centraal staan. Voor je het beseft komen je mensen gemotiveerder naar het werk en gaan ze op zoek naar de beste versie van zichzelf.

  • Leer je mensen écht kennen

Uiteraard ken je je medewerkers bij naam, weet je aan welke projecten ze werken en weet je wat hun functie is. Maar ken je hen ook echt? Weet je of ze een relatie hebben? Hebben ze kinderen? Waar komen ze vandaan? Wat zijn hun ambities en waar dromen zij van? Door je medewerkers op een persoonlijke manier te leren kennen, zullen ze zich meer gewaardeerd voelen en zullen ze jou als leidinggevende alleen maar meer gaan respecteren.

  • Bied je mensen kansen

Heb vertrouwen in je mensen en geef hen verantwoordelijkheid. Geef je mensen de kans om op de voorgrond te treden en zichzelf te laten zien. Heb je een presentatie voor het bestuur op de planning staan? Laat dan één van je medewerkers deze presentatie geven. Medewerkers die zich ondersteund voelen, zullen meer zelfvertrouwen tonen. Je moedigt hen bovendien aan om te streven naar grotere doelen.

Leiderschap is zowel een cadeau als een voorrecht. Iedereen in het team verdient het om gewaardeerd te worden. Elk van hen voert een essentiële taak uit en is een onderdeel van de goed geoliede machine die het bedrijf laat draaien. Wanneer je de behoeften en interesses van je mensen op de eerste plaats zet, word je ongetwijfeld een succesvolle leidinggevende!

GEÏNTERESSEERD IN EEN MANAGEMENTOPLEIDING OP MAAT VAN U OF UW BEDRIJF? ONTDEK HIER ONS AANBOD.