DEME innoveert met SYNTRA Business

Ready for take-off?

Dat drones fors in de lift zitten, hoeft niet te verbazen! Inspecties op hoogte, monitoring van gewassen, de opvolging van bouwprojecten, het opmeten en uittekenen van bestaande gebouwen in 3D, … Het zijn maar enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor dronetechnologie gebruikt kan worden.

In de meest uiteenlopende sectoren zorgen ze voor een hogere efficiëntie, dragen ze bij aan de veiligheid van de medewerkers en brengen ze lagere kosten van specifieke operaties met zich mee. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Niet verwonderlijk dus dat de opleiding tot dronepiloot bij de Drone Pilot Academy van SYNTRA Business een schot in de roos is.

Ook de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME trekt de kaart van de drones en ook medewerker Michaël Declerck en zijn collega's volgden een drone-opleiding bij SYNTRA Business. “Dat de lessen overdag en op korte termijn gegeven werden, was voor ons doorslaggevend”, aldus de DEME-medewerkers. “SYNTRA Business beantwoordde perfect aan onze vraag en daarom kozen we er dan ook voor om met hen in zee te gaan.”

Theorie

Opmerkelijk was dat niemand van de cursisten ervaring met de luchtvaart had. “Eigenlijk was alles nieuw voor ons: het leren over de werking van de luchtvaart, de wetgeving, de meteokennis die we moesten opnemen, de communicatie in de luchtvaart…”, sprak Michaël bewonderenswaardig over de cursus. “De theorie is toch wel een serieuze hap waar je doorheen moet, maar door de theorie is de praktijk wel experimenteren en genieten”, vult Lorentz aan.

Het moment waar de meeste cursisten naar uitkeken, was uiteraard die eerste vlucht. “De DronePort, gelegen op een voormalige militaire locatie in Brustem, draagt nog extra bij tot het mysterieuze. Het moment dat je voor de eerste keer met een drone gaat vliegen is een moment vol spanning en opwinding dat mij nog lang zal bijblijven”, mijmert Michaël.

Evaluatie opleiding

De opleiding werd onlangs succesvol afgerond en elk van de deelnemers mocht trots zijn certificaat in ontvangst nemen. Na afloop bleken ze erg tevreden. Ze quoteerden de opleiding met een mooie 8,5/10. Deze hoge score is te danken aan de goede organisatie en begeleiding. Dit zorgde ervoor dat de opleiding aangenaam is verlopen.

De docent

De docent, Tom Verstappen, kreeg met een score van 9,3/10 een onderscheiding van de deelnemers. De docent weet duidelijk waar hij mee bezig is. Hij staat met beide voeten in de praktijk en illustreert dit dan ook maar al te graag met voorbeelden uit zijn ervaring.

Aanbod

“De docenten van SYNTRA Business hebben veel praktijkervaring en zijn heel toegankelijk. Daardoor kunnen ze de opleiding ook aanvullen met praktische informatie en is het makkelijk om ook buiten de cursus om bijkomende vragen te stellen” was de conclusie van deelnemer en zaakvoerder van DroneFun, Gino De Wachter.

“Onze mogelijkheden zijn eindeloos. Wij ontwikkelen volledige opleidingstrajecten op vraag van de klant. De inhoud, doelstellingen, locatie, tijd en/of docent bepalen we in samenspraak. Bovendien helpen wij onze klanten de opleidingskosten te drukken door hen te informeren over de beschikbare sectorfondsen en subsidies”, klinkt het bij SYNTRA Business zelf.

Veiligheid boven alles

“Veiligheid gaat boven alles in de luchtvaart en dus ook in de dronewereld. Tijdens de opleiding, Drone pilot klasse 1 (in Nederland: Drone pilot ROC) van SYNTRA Business, werd snel duidelijk dat het aanleren van een attitude gericht op veiligheid van cruciaal belang is om een goede dronepiloot te worden.” aldus Ann Neuts, freelance IT-consultant engepassioneerd door drones en dataverwerking met drones.

“Veiligheid gaat boven alles in de luchtvaart en dus ook in de dronewereld. Tijdens de opleiding, Drone pilot klasse 1 (in Nederland: Drone pilot ROC) van SYNTRA Business, werd snel duidelijk dat het aanleren van een attitude gericht op veiligheid van cruciaal belang is om een goede dronepiloot te worden.” – Ann Neuts, freelance IT-consultant en gepassioneerd door drones en dataverwerking met drones

“De docenten van SYNTRA Business hebben veel praktijkervaring en zijn heel toegankelijk. Daardoor kunnen ze de opleiding ook aanvullen met praktische informatie en is het makkelijk om ook buiten de cursus om bijkomende vragen te stellen.” – Gino De Wachter, zaakvoerder van DroneFun