SYNTRA business blog

Naamsverandering

VOORNAAM OPLEIDINGSHUIS KIEST NIEUWE ACHTERNAAM

SYNTRA Limburg haalt spinoff FORTIO-bedrijfsopleidingen korter naar de basis toe. Met een naamsverandering naar SYNTRA business zal SYNTRA Limburg zijn maatschappelijke rol nu vervullen voor KMO’s. Grote bedrijven zoals SAPPI, NITTO en Vandersanden vinden al jaren de weg naar SYNTRA/FORTIO, maar voor de gemiddelde Limburgse onderneming is een uitgewerkte opleidingsstrategie een stap te ver. Nochtans wil SYNTRA business net daar het verschil maken. Te veel bedrijven onderschatten de impact van opleidingen op het bedrijfsresultaat en vooral op mensen binnen de organisatie. Dirk Vanstipelen, bestuurder bij SYNTRA business: “Goed opgeleide mensen zijn productiever én hebben meer ‘goesting’ om werk te verzetten.”
Lees meer

7 opleidingen die écht geld opleveren

Zorg dat de marktwaarde van jezelf én je bedrijf stijgt! De wereld is in enkele maanden tijd gigantisch veranderd. Door lockdowns, thuiswerk, technische werkloosheid, sectorale noodkreten en een hoop faillissementen weet de werkende Vlaming vaak niet meer van welk hout pijlen maken. Gelukkig heeft SYNTRA business als opleidingscentrum altijd de blik op de horizon gericht. Wij vinden het onze taak om jou als professional te inspireren en te motiveren.
Lees meer

OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT

Terwijl andere bedrijven hun vacatures moeilijk met de juiste vakmannen gevuld krijgen, heeft Terberg Matec Belgium net dat voetje voor op de markt van technisch sterke profielen. Zij investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en hebben daarmee een stevige troef in handen in tijden van ‘war for talent’.
Lees meer