Meer, beter en slimmer produceren in de gedigitaliseerde voedingsindustrie

GRATIS STUDIENAMIDDAG - 18 OKTOBER 2016, SYNTRA CAMPUS HASSELT

Digitalisering en automatisering bepalen de toekomst. Hoe bereiden de verschillende bedrijven en ondernemingen uit de voedingsindustrie zich hier op voor? Welke uitdagingen staan ons te wachten en welke oplossing(en) kunnen we hierbij aanreiken om meer, beter én slimmer te produceren?
Tijdens deze inspirerende studienamiddag krijgt u hiervan een beter beeld en ondersteunen wij u op de weg naar een digitale toekomst.

Agidens

Welke data heeft u nodig om meer, beter & slimmer te produceren

Een MES-systeem kan in principe alles registreren, maar welke informatie heeft u nu écht nodig? U heeft pas optimaal resultaat van uw systemen en processen als u precies díe informatie krijgt die u nodig heeft om gefundeerde beslissingen te nemen. Betrouwbare informatie is gebaseerd op de juiste en accurate data.

Er is echt sprake van Operational Intelligence als u uw proces automatiseert op basis van een goede analyse van uw installatie. Hiermee kan u productiecycli en volumes optimaliseren, kwaliteit constanter maken, efficientie en technische betrouwbaarheid verhogen, en afval verminderen.

Aan de hand van een concreet voorbeeld uit de voedingsindustrie leggen we uit hoe u de prestaties (KPI’s) en technische betrouwbaarheid van uw plant kunt analyseren om vervolgens uw proces te verbeteren.

Duur : 45 min

Spreker :
Martin van den Hout
Sr. Consultant Maintenance & Reliability
Agidens Consulting

Flanders Food

'De Digitale Fabriek en de uitdagingen van de voedingsindustrie'

Ontwikkelingen in de voedingsindustrie gaan snel, trends volgen elkaar in hoog tempo op en de consument wordt veeleisender. Voedingsbedrijven zijn steeds opzoek naar mogelijkheden om productie-efficiëntie te verbeteren en innovatie te versnellen. Via de juiste software en kennis kunnen gegevens omgezet worden in nuttige informatie en kan deze informatie op het juiste moment, in het juiste formaat, bij de juiste persoon terecht komen. Hoe begin je daar nu aan als voedingsbedrijf? Waar kan digitalisering echt het verschil maken?

Flanders’FOOD kan voedingsbedrijven hierbij op weg helpen. Het recent goedgekeurde project 2DIGIT zet de komende twee jaar in op het faciliteren van het digitalisering proces bij voedingsbedrijven. Daarnaast kan Flanders’ FOOD ook steunen op de ervaringen opgedaan tijdens het Food Factory of the Future – F3 project waarin “Digital factory” een van de beoogde transformaties was.

We kunnen er niet meer om heen: de fabriek van de toekomst is digitaal!

Brighteye

De digitale oplossing

De Digitale Fabriek als antwoord op de uitdagingen van de voedingsindustrie ?

  • kleinere orders
  • diversiteit aan producten,
  • kortere runs,
  • meer orders, …
  • uitdagingen op het vlak van verpakking en labeling

Hoe omgaan met de massa informatie die gevraagd of geëist wordt door de consument en/of de overheid

  • Tracering: actief en retro-actief
  • De digitalisering van de papierstroom

Kwaliteitsgarantie in een digitale omgeving
Visibiliteit, flexibiliteit, … hoe ver kunnen we gaan ?
Hoe begeleid ik mijn medewerkers op het digitale pad?

Spreker : Mario van Hamme