Blog

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.
José Hendrickx

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

In de voedingsindustrie is het ondanks de corona-perikelen het hele jaar door veelal ‘business as usual’ geweest. Bij Biscuiterie Thijs -één van Europa’s grootste wafelproducenten- slaagde men erin om de groeistrategie van de laatste jaren ook dit jaar door te trekken. Om de toekomst veilig te stellen, zet men niet enkel in op de machines, maar worden er ook interne trainingen op maat gegeven.

VOORNAAM OPLEIDINGSHUIS KIEST NIEUWE ACHTERNAAM

SYNTRA Limburg haalt spinoff FORTIO-bedrijfsopleidingen korter naar de basis toe. Met een naamsverandering naar SYNTRA business zal SYNTRA Limburg zijn maatschappelijke rol nu vervullen voor KMO’s. Grote bedrijven zoals SAPPI, NITTO en Vandersanden vinden al jaren de weg naar SYNTRA/FORTIO, maar voor de gemiddelde Limburgse onderneming is een uitgewerkte opleidingsstrategie een stap te ver. Nochtans wil SYNTRA business net daar het verschil maken. Te veel bedrijven onderschatten de impact van opleidingen op het bedrijfsresultaat en vooral op mensen binnen de organisatie. Dirk Vanstipelen, bestuurder bij SYNTRA business: “Goed opgeleide mensen zijn productiever én hebben meer ‘goesting’ om werk te verzetten.”
Naamsverandering

7 opleidingen die écht geld opleveren

Zorg dat de marktwaarde van jezelf én je bedrijf stijgt! De wereld is in enkele maanden tijd gigantisch veranderd. Door lockdowns, thuiswerk, technische werkloosheid, sectorale noodkreten en een hoop faillissementen weet de werkende Vlaming vaak niet meer van welk hout pijlen maken. Gelukkig heeft SYNTRA business als opleidingscentrum altijd de blik op de horizon gericht. Wij vinden het onze taak om jou als professional te inspireren en te motiveren.

OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT

Terwijl andere bedrijven hun vacatures moeilijk met de juiste vakmannen gevuld krijgen, heeft Terberg Matec Belgium net dat voetje voor op de markt van technisch sterke profielen. Zij investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en hebben daarmee een stevige troef in handen in tijden van ‘war for talent’.

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND

In deze opleiding geeft onze trainer, Karl Boumans, managers, ondernemers en leidinggevenden een volledige introductie in het leidinggeven op afstand. Naast een goede organisatiestructuur geeft hij ook praktische tips die je meteen in jouw bedrijf kan toepassen. Deze workshop bestaat uit vier sessies van drie uur en wordt aangepast aan de noden en wensen van het bedrijf.

MEER BATEN DAN KOSTEN

Meer dan de helft van alle bedrijven die er recht op hebben, maakt geen gebruik van de subsidies voor opleiding. Zonde. Opleiding? ‘Veel te duur’. ‘Hebben wij niet nodig’. ‘Geen tijd voor’. De vooroordelen ten opzichte van opleiding zijn nog steeds de wereld niet uit. “En dat is in tijden van verandering merkwaardig, want opleidingen zijn essentieel voor de toekomst”, aldus Sandra. “Vooral in familiebedrijven zien we vaak dat de jongere generatie anders over opleidingen denkt dan de voorgaande. Omdat zij beseffen: mensen kiezen vandaag voor een werkgever waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Met een opleidingsprogramma op maat hou je sterke mensen aan boord en maak je het verschil met concurrenten. En wat als ze op een dag met al die kennis toch vertrekken?

OPGELADEN VOOR DE TOEKOMST

Batterijen zijn dé groeipoot van de energiemarkt. Maar de technologie evolueert snel en wie erin actief is, moet investeren in kennis en opleiding. Daarom ontwikkelde SYNTRA business samen met Umicore een opleiding, afgestemd op de noden van het werkveld. Daarbij maken ze gebruik van de unieke T2-campus in Genk.

Inzetten op slimme digitalisering door focus op gedragsverandering

Digitalisering, iedereen heeft het er over en elk bedrijf wil er op inzetten. Een goede zaak, al draaien digitaliseringsprojecten weleens uit op een mislukking of leveren ze onvoldoende rendement. Daarom zetten we bij SYNTRA Business in op slimme digitale ontwikkeling. “Op voorhand de gewenste gedragsverandering goed omschrijven, dààr draait het om”, aldus Richard Welten van SYNTRA Business, die de veranderprocessen bij klanten mee begeleidt.
Mailbox

Pages